G. (Gerrie) van Essen

Accommodatie

Onbekend

Almkerk voor de 2e keer overklast door GRC 14

Net als in de eerste wedstrijd tegen Almkerk won GRC 14 opnieuw met ruime cijfers En opnieuw was dit een dik verdiende overwinning van een hard werkend en goed spelend GRC 14. Door het gelijke spel van VVGZ heeft GRC nog alle kansen voor direct lijfsbehoud en zal Almkerk nog moeten uitkijken om niet in de gevarenzone terecht te komen.

Het eerste kwartier was van beide kanten aftastend en waren het alleen wat afstandsschoten die de keepers niet konden verrassen. Zo verdween een schot van Bart Dirven naast en pakte Dennis Mijdam een schot van Kazim Aydin. Aan de andere kant verdwenen schoten van Michael v d Oever en Samed Köksal naast en over. Schoten van Jelle Stalenhoef, Thomas Blankers en Erwin Verbruggen gingen alle ver naast.

De eerste serieuze kans was voor Ousmna Traoré die een corner van Wesley v d Oever over kopte. Een vrije trap van Ricky Vroon kon nog net door de Almkerk verdediging worden weggewerkt en pakte Maikel Korebrits een schot van Joost Smits goed. Na ruim een half was er opnieuw een mooie kans voor Ousmane Traroré toen tussen de keeper en Erwin Verbruggen vrij voor doel opdook, maar helaas schoot hij de bal naast.

Een schot van Steven Molenschot spatte op de vuisten van Dennis Mijdam uiteen. In minuut 38 was er kans nummer drie voor Ousmane Traoré. Ditmaal bracht Maikel Korebrits redding. Maar drie minuten kwam er dan toch de dik verdiende voorsprong voor GRC 14 toen een aanval via Samed, Michael en Ricky de bal voor de voeten van Kenneth Hoeke kwam die van afstand snoei hard uithaalde en de 0-1 achter Maikel Korebrits knalde. Het laatste wapenfeit van Almkerk was een schot vanuit de draai van Steven Molenschot.

Na rust werd Joost Smits vervangen door Sem van der Stelt en ging GRC op zoek naar een tweede doelpunt en hoefde daar niet lang op te wachten. Dennis Mijdam pakte daarvoor eerst nog een schot van Bart Dirven en drie minuten later speelde Michael v d Oever Ousmane Traoré goed vrij en hij scoorde dan ook de 0-2.

Almkerk leek aangeslagen wild en GRC ging op zoek naar meer. Schoten van invaller Sem van der Stelt werden geblokt en verdwenen in de handen van Maikel Korebrits. Een geweldig schot van Wilco van Rossem, eveneens ingevallen voor Ousmane Traoré, werd door Korebrits fantastisch gestopt in de rechter benedenhoek.

Een kans van Michael v d Oever kon nog net door Erwin Verbruggen worden weggewerkt en een voorzet van Wesley v d Oever werd door Sem van der Stelt over het doel gewerkt. Almkerk probeerde wel wat terug te doen maar was bij machte om Mijdam te verontrusten. Zo maakte Mijdam een schot van Bart Dirven onschadelijk en gingen twee schoten van Derk Hakkers beide over het doel evenals schoten van Erwin Verbruggen en Gire Yeswindum.

Met nog een minuut of twee drie te spelen was het opnieuw GRC dat scoorde toen  Wilco van Rossem een hakje afgaf op Michael v d Oever die keurig de bal kon binnen schieten 0-3. In de laatste minuut had het ook nog 0-4 kunnen worden toen Wesley v d Oever een grote kans over schoot.

Al met al een dik verdiende overwinning voor een voor iedere meter vechtend GRC 14 die door dit resultaat de achterstand van vier punten op VVGZ terug heeft gebracht tot twee punten met nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag a.s. wacht het thuisduel tegen WNC.