25 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 blijft 1e klasser en speelt ook voor promotie naar de Hoofdklasse.

Door de overwinning op LRC speelt GRC 14 ook volgend jaar in de 1e klasse . Er is zelfs nog een kans op promotie. Hiervoor reizen zij volgende week af naar Alphen aan de Rijn om daar te spelen tegen ARC. ARC is als tweede geëindigd in de 1e klasse A in West 1 achter kampioen DHSC.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op en waren de eerste mogelijkheden voor LRC. Zo kopte Arwin van Soest een voorzet van rechts net naast en pakte Dennis Mijdam een schot van Ricardo Papilaja. Een vrije trap van Wesley v d Oever belandde in de handen van doelman Thijs Janssen. Een kansje van Ousmane Traoré op aangeven van Wilco van Rossem ging naast evenals de kopbal van Wilco van Oord uit een corner van Ricky Vroon.

In de 25ste minuut werd een doelpunt van Wilco van Rossem door de goed leidende scheidsrechter Luc Baars afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later werd Wilco van Rossem neergehaald en was het Ousmane Traoré die de strafschop net binnen schoot 0-1.

LRC ging direct op zoek naar de gelijkmaker, en kreeg ook wat kleine mogelijkheden. Zo kopte Rogier Gerritsen uit een corner naast en ging het schot van Maikel van de Water hoog over. Bij een voorzet van Tom Maddison was Mijdam op tijd om in te grijpen. De laatste mogelijkheden voor rust waren weer voor GRC. Zo kon Thijs Janssen nog net op tijd ingrijpen bij een voorzet van Ousmane Traoré alvorens Samed Köksal gevaarlijk kon worden en werd uit een corner door Thijn van der Velden de bal over gekopt. Op slag van rust was er voor Wesley Swets een droomkans voor open doel om alsnog met een gelijke stand de rust in te gaan.

LRC begon in de tweede met veel druk te zetten en kregen ook wel wat mogelijkheden. Schoten van Ricardo Papilaja en Chris van Bruggen gingen over en naast en een ging voorlangs het GRC doel. Met nog twintig minuten te gaan kwam GRC op een 0-2 voorsprong door Ousmane Traoré op aangeven van Wilco van Rossem. GRC moest deze stand over de streep zien te trekken omdat VVGZ met 0-1 voorstond bij Sliedrecht.

LRC verhoogde de druk maar gaf gelijk meer ruimte achterin weg. Maar Dennis Mijdam gaf geen krimp op schoten van Ricardo Papilaja, Bart Barendregt tot twee keer toe en stopte hij met met zijn vuisten een kopbal van Rogier Gerritsen

In de laatste zes minuten kreeg GRC nog drie kansen voor open doel doordat LRC het niet meer aangebeend kregen om uit de aanval op tijd weer in de verdediging te zijn. Zo kon eerst Sem van der Stelt alleen op doel af en schoot daarbij tegen doelman Janssen aan en schoot Wesley v d Oever in de rebound over. Twee minuten later redde Janssen opnieuw toen Wilco van Rossem alleen op hem af kwam. Weer een minuut later verscheen Samed Köksal alleen voor de doelman en opnieuw redde hij.

Zo had het dus gemakkelijk 0-5 kunnen worden en kon LRC hun doelman dankbaar zijn dat het slecht bij 0-2 bleef. Zaterdag aanstaande speelt GRC 14 dus uit tegen ARC,deze wedstrijd begint om 14.30 uur. In ieder geval rijd er weer een supporter bus.