12 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 maatje te klein voor DHSC

GRC 14 heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren van DHSC uit Utrecht en opnieuw met 0-3. Vanaf de aftrap was te zien dat GRC 14 een lastige middag zou krijgen.

DHSC begon direct met druk te zetten om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Het eerste schot van Marcelino Leber ging naast en een voorzet van Serhat Cakmak kon nog net door Dennis Mijdam worden onderschept. Het eerste wapenfeit van GRC was een schot van Henri Versteeg wat naast het doel verdween.

Na tien minuten kwam onnodig te voorsprong voor de gasten toen een voorzet van Marcelino Leber , die er echter nooit had behoeven te komen, door de vrijstaande Vincent Griffioen simpel kon worden binnen gekopt 0-1. Een beter spelend DHSC wilde zo snel mogelijk een beslissing forceren. Een schot van Imad Najah(ex Vitesse) ging naast en een schot van Vincent Griffioen ging net naast omdat Dennis Mijdam nog net met de vingertoppen de bal tot corner kon tikken. Na ruim een kwartier was er de eerste mogelijkheid voor GRC toen Dennis v Es alleen op doel af kon gaan, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Schoten van Wesley van Zoolingen , Redouan Aamri en nogmaals Wesley van Zoolingen werden door Mijdam gepakt en de laatste verdween vis de lat over het doel. Net voor rust liep Dennis van Es onder de kopbal van Henri Versteeg door en weg was de kans op de gelijkmaker. In blessuretijd kwam DHSC zelfs nog op een 0-2 voorsprong na een enorme verdediging fout.

Na rust wel een iets beter spelend GRC 14, maar nog altijd een beter combinerende tegenstander. Vijf minuten na rust  een lobje van Henri Versteeg op aangeven van Samed Köksal welk echter net over het doel verdween. Na ruim een uur  kreeg GRC de mogelijkheid om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd toen een vrije trap van Wesley v d Oever door een Utrecht speler met de hand beroerd werd en Michael v d Oever mocht aanleggen vanaf elf meter, echter de bal spatte op de lat uiteen.

Uit de tegenstoot deponeerde Vincent Griffioen de bal bij Serhat Cakmak die Dennis Mijdam simpel voor de derde keer het nakijken gaf 0-3. GRC probeerde het nog wel maar verder dan een afgekeurd doelpunt wegens aanvallen van de keeper kwam het niet. Een inzet van Dennis van Es kon de keeper in twee instanties pakken, evenals de alleen voor hem verschijnende Michael v d Oever kon hij het scoren beletten.

Door deze nederlaag wordt het toch nog billen knijpen voor GRC 14, omdat zowel GJS als Woudenberg wonnen en hierdoor GJS over GRC is heen gegaan en Woudenberg tot op drie punten is genaderd. Volgende week speelt GRC 14 uit bij Sliedrecht en speelt Woudenberg uit bij Bennekom en ontmoeten SVL en Delta Sports elkaar in Houten. Een overwinning op Sliedrecht zal dan ook zeer welkom zijn.