24 maart 2018 14:30

M.R.G. Vink

Onbekend

GRC 14 speelt voor derde keer op rij met 2-2 gelijk

GRC 14 speelde zaterdag voor de derde keer gelijk tegen een hogere geplaatste tegenstander. Voor rust waren de gasten duidelijk de bovenliggende partij. Bennekom speelde beter en had veel meer balbezit.

Toch was er de eerste mogelijkheid voor GRC toen Henri Versteeg net niet een voorzet van Samed Köksal kon  binnen koppen. Drie minuten later een prima aanval via Mike Jansen en Dennis van Es waarbij de laatste zijn schot ternauwernood gestopt zag worden door doelman Christian de Haan. Aan de andere kant kopte Marco Corba een voorzet van Jeffrey Rutgers net naast. Diezelfde Rutgers schoot even later net over. Een schot van Michael v d Oever verdween voorlangs.

De eerste helft kregen de vleugelspelers van Bennekom veel te vrijheid en dat kwam GRC een minuut of zeven voor rust dan ook duur te staan. Het was de totaal vrijstaande Jeffrey Rutgers die simpel de 0-1 kon binnen schieten. Een minuut later had een schot van  Kenneth Hoeke een beter lot verdiend, echter de Bennekom doelman stopte de bal goed in de rechter beneden hoek.

De tweede helft was GRC 14 veel feller en legde een enorme werklust op de mat. Michael schoot vanaf de aftrap rakelings over. Even later moest Dennis Mijdam met de voet redding brengen op een schot van Marco Corba. GRC probeerde met schoten van Henri Versteeg en twee keer Michael v d Oever de score gelijk te trekken, maar deze schoten gingen of naast of werden door de doelman gestopt. Een schot van Samed Köksal die zich goed vrij speelde was te slap om doelman de Haan te verrassen.

Toch kreeg GRC een kwartier voor tijd loon naar werken toen Michael v d Oever doorbraak en werd neer gelegd. De goed leidende scheidsrechter Vink uit Oosterhout kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Michael schoot de strafschop zelf feilloos in 1-1. Toch duurde het niet lang alvorens Bennekom weer op voorsprong kwam. Bij een lange trap naar voren kon Wilco van Oord het alleen niet bijbenen, omdat heel GRC voorin stond,  tegen de snelle Lennart van de Peppel die Mijdam simpel kon verschalken 1-2.

Nog geen minuut later had de scheidsrechter de bal op nieuw op de stip kunnen leggen toen Henri Versteeg werd vast gepakt. Echter dit keer wilde hij geen strafschop geven. Toch bleef GRC alles op alles zetten om toch tenminste één punt uit het vuur te slepen. Zes minuten voor tijd mocht Bennekom een vrije trap nemen die door Marco Corba snoeihard net over de lat werd getrapt. In de tegenstoot had Samed Köksal dé kans om gelijk te maken op aangeven van Henri Versteeg, maar was te gehaast en zijn schot ging rakelings over.

Drie minuten voor tijd werd de net dertig seconden in het staande Sem van der Stelt de gevierde man door de 2-2 binnen te schieten. Hierna kreeg GRC 14 nog kansen om alsnog de volle buit binnen te slepen. Zo verdween eerst een vrije trap van Wesley v d Oever in de handen van de doelman.  Sem van der Stelt had zich helemaal onsterfelijk kunnen maken als hij wat meer geluk had gehad. Tot werden schoten van hem door de doelman gepakt. In blessure tijd moest ook Dennis Mijdam nog een keer redding brengen op een schot van Jeffrey Rutgers.

Bij het laatste fluitsignaal kon iedereen wellicht tevreden zijn met een punt. Volgende week speelt GRC 14 de lastige uitwedstrijd in Veenendaal tegen De Merino’s. Aanvang van deze wedstrijd is  14.30 uur. Er rijdt dan voor de laatste keer dit seizoen een supporters bus welke omstreeks 12.15 uur zal vertrekken.