24 februari 2018 14:30

S. vd Bergen

Onbekend

GRC 14 al na dertienf minuten kansloos.

Reeds na een minuut of dertien speelde GRC 14 een kansloze wedstrijd tegen DTS Ede. Drie enorme fouten in de verdediging gingen hier aan vooraf. De gasten konden hierna de wedstrijd rustig uitspelen tegen een zwak spelend GRC 14.

Het eerste doelpunt  viel dan ook al  na drie minuten toen Samed Köksal de bal foutief terug speelde op Dennis Mijdam en Jamal Ouassif er dankbaar van profiteerde 0-1 omdat geen enkele GRC verdediger hierop reageerde. Zes minuten later lag nummer twee al in het net na opnieuw slecht verdedigend werk aan GRC zijde en kon Haikaz Vervaart simpel scoren 0-2. Drie minuten later lag nummer drie al bijna in het net, maar kon Marco Strik nog op de doellijn redding brengen.

Maar twee minuten was het wel raak toen de hele verdediging stond te kijken hoe Jamal Ouassif zijn tweede van de middag zou maken. Het antwoord was simpel 0-3. Hierna kon GRC wel wat meer tegenstand bieden , maar konden niet echt gevaarlijk worden. DTS Ede speelde gewoon veel beter en hoefde niet zo nodig meer alles uit de kast te halen. Na ruim een half uur was er een piepklein kansje uit een corner. Zeven minuten voor rust werd een inzet van Ricky Vroon van de lijn gehaald en zijn alle kansen van GRC dan ook geteld.

Net voor rust pakte Dennis Mijdam een inzet van Jamal Ouassil nog goed en werd een vrije trap van Ricky Vroon goed door keeper Robin Franken gestopt evenals een omhaal van Samed Köksal.

Na rust werd GRC wel wat sterker , maar wisten toch weinig kansen te scheppen. Zo verdween een kopbal van Kelvin van Es over het doel en ging een schot van Niels den Haan naast. Aan de andere kant werd een mooie kopbal van Jesse Buikema goed door Mijdam gepakt evenals een schot van Mohamed Laukili.

Bijna kwam GRC tot scoren toen Samed Köksal de bal doorkopte naar Wilco van Rossem, maar zijn schot ging net naast. Uit de snelle counter hierna was het Haikaz Vervaart die er 0-4 van maakte. Twee minuten later moest Marco Strik voor de tweede keer redding brengen bij een grote kans voor DTS Ede. Maar het was uitstel van executie. Want even later maaide Dennis van Es volledig over de bal heen en was het voor Anouar Tmim een koud kunstje om voor de 0-5 te zorgen.

Met nog zes minuten op de klok kon GRC toch nog wat terug doen. Mike Janssen gaf de bal voor op Marco Strik die de 1-5 kon binnen schieten. Dus alweer een ruime nederlaag voor GRC 14 en kon DTS Ede de koppositie voor de tweede periode vrij gemakkelijk verstevigen. Volgende week als het weer het toelaat wacht de lastige uitwedstrijd tegen WNC.