Mannen, 1, 1e klasse C

18 november 2017 14:30

Onbekend

Dik verdiende overwinning van GRC 14

GRC 14 heeft zaterdag haar tweede overwinning van dit seizoen geboekt. Tegen de Merino’s uit Veenendaal werd verdiend met 3-2 gewonnen. Voor rust waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, maar na rust was GRC 14 de betere ploeg. GRC 14 speelde net als tegen LRC destijds, hard werkend en voor iedere meter met man en macht knokken.

Na drie minuten had er zomaar een 1-1 stand op het bord kunnen staan. De eerste grote kans wasw er na twee minuten voor de gasten toen Patrick Donkervoort alleen voor invaller doelman Danny Smits verscheen, die echter nog net met de voet redding kon brengen. Nauwelijks een minuut later kregen Michael v d Oever en Samed Köksal de kans om op voorsprong te komen, maar beide keren bracht doelman Jeroen Vrolijk redding.

Even later een vrije trap van Wesley v d Oever welke rakelings over ging, evenals een schot van Dennis van Es. Hierna een periode waarin de beste kansen voor de Merino’s waren. Eerst miste Jeffrey Terschegget voor open doel uit een vrije trap van Jurriën v d Horst en daarna schoot diezelfde vd Horst zelf naast. Daarna weer een drietal mogelijkheden voor GRC 14. Een vrije trap van Ricky Vroon werd uit de zestien gekopt en greep keeper Vrolijk goed in toen Michael v d Oever alleen voor hem verscheen. Een vrije trap van Ricky  Vroon ging net voorlangs.

Een minuut of zes voor rust een onvoldoende ingreep van Danny Smits, welke fout hij later dubbel en dwars goed maakte, was het Anass Lahnine die een voorzet van Marco de Gooijer  kon binnen schieten 0-1. Even later ontsnapte GRC aan de 0-2 toen Patrick Donkervoort op de paal schoot. Op slag van rust een schandalige overtreding van Patrick v d Berkt op de doorgebroken Michael v d Oever die door de goed leidende scheidsrechter Collé slechts met geel werd bestraft, waar rood zeker niet had misstaan.

Dan de tweede helft waar GRC direct op zoek ging naar de gelijkmaker en dit had na vier minuten spelen zeker als scheidsrechter Collé de bal een handsbal op de stip had gelegd. Aan de andere kant verdween een vrije trap van Ryan Holman voorlangs en stopte Jeroen Vrolijk een schot van Samed Köksal. Even later maakte Danny Smits zijn fout van voor rust goed met een prachtige reddig op een schot van Faisal Kaouass.

Na een klein uur kreeg GRC dan toch loon naar werken toen Henri Versteeg met een geweldig afstandsschot een wereldgoal maakte in de rechter benedenhoek. Een paar minuten later kon Henri Versteeg net niet bij de bal op een voorzet van Dennis van Es. In de 65ste minuut kwamen de Merino’s tegen de verhouding in weer op voorsprong toen Anass Lahnine een voorzet van rechts gemakkelijk kon binnen werken 1-2.

Maar het duurde niet lang alvorens GRC 14 weer op gelijk voet kwam. Opnieuw een wereld goal. Ditmaal was het Michael v d Oever die zich tussen drie of vier tegenstanders vrij speelde en de 2-2 liet aantekenen. Drie minuten later op nieuw een goede redding van Danny Smits op een inzet van Ryan Holman.

Met nog een kwartier te gaan brak Michael v d Oever opnieuw door de linies van De Merino’s maar plaatste hij de bal net achter Henri Versteeg. Nauwelijks een minuut later een prachtige combinatie tussen Michael v d Oever en Dennis van Es waarbij laatst genoemde pech had door op de kruising te knallen. De gasten wankelde al schoot Jos Henken nog een keer in het zijnet.

Vijf minuten voor tijd kreeg GRC twee kansen in dezelfde minuut. Uit een corner van Wesley v d Oever kopte Henri Versteeg net naast en verdween een boogbal van Michael  v d Oever over de keeper eveneens net naast. Twee minuten voor tijd greep GRC 14 dan toch de dik verdiende overwinning toen uitblinkers Michael v d Oever en Henri Versteeg er samen voor zorgden dat de drie punten op sportpark Almbos bleven. Het was Henri Versteeg die een voorzet van Michael v d Oever keurig binnen werkte en hiermee zijn tweede van de middag scoorde.

Nog maals dik verdiend en hard werkend GRC 14 gezien. Volgende week kunnen we met vertrouwen afreizen naar Utrecht waar DHSC de tegenstander zal zijn. Let wel deze wedstrijd begint om 14.00 uur en er rijdt dan weer een supporters bus welke om 12.00 uur vertrekt.