Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

30 april 2016 14:30

Wagenaar, V.M.

Onbekend

GRC 14 verstevigde zaterdag de vierde plaats door met 3-0 te winnen van Hardindxveld.Voor rust zag dit er zeker niet naar uit.Beide ploegen speelde zeer zwak met vele foutieve passes.Wel was duidelijk dat Hardinxveld was gekomen voor een punt door veel mensen achterin te houden.

Over de wedstrijd voor rust valt er weinig te vertellen.Aan beide kanten waren er weinig of geen kansen te melden.Het bleef bij enkele schoten op het doel en hoefde de beide keepers geen abnormale inspanningen te doen.Het eerste schot op doel kwam van de voet van Christian Verschoor uit een voorzet van rechts welk echter over het doel van Dennis Mijdam verdween,en drie minuten later verdween een schot van Eelke Kraaijeveld in de handen van Mijdam.Het eerste schot van GRC zijde kwam van Maba welk echter over ging.

Na ruim een half uur volgde  schoten van Wesley v d Oever in de handen van keeper Sjoerd de Groot en pakte hij eveneens een schot van Maarten Lievaart vrij gemakkelijk.Voor rust waren er nog schoten van Lars Verwijst,Maba en Henri Versteeg die door de Hardinxveld keeper geen probleem opleverde.

Na rust een veel beter en aggressiever GRC 14 ,wat in de eerste minuut al tot gevaar voor het doel van de gasten opleverde.Bij een goede voorzet van Maba was er niemand aanwezig om de bal binnen te lopen,maar raakte Hardinxveld toch in paniek toen een verdediger de bal hoog in de eigen doelmond schoot en Maba de bal niet goed onder controle kon krijgen om te scoren.Nauwelijks een minuut later kwam GRC wel heel goedkoop aan een strafschop toen Michael v d Oever eerst zelf een overtreding maakte door een speler aan het shirt te pakken en daarna tegen zijn tegenstander leunde en naar de grond ging en de overigens goed leidende scheidsrechter V.M.Wagenaar,onverbiddelijk naar de stip wees.Wilco v Oord benutte dit buitenkansje feilloos 1-0

GRC 14 ging op zoek naar meer en dit leverde dan ook wat kansen op.Uit een corner van Ricky Vroon kopte Wilco v Rossem over en kopte Maarten Lievaart uit een vrije trap van Wesley v d Oever naast.Na een klein uur moest Dennis Mijdam met de voet redding brengen bij een schot Robin de Kok.Na ruim een uur werden schoten van Wilco v Rossem en Lars Verwijst door een verdediger geblokt en leverde dus niets op.

Met nog een kwartier te gaan zou het toch bijna gelijk zijn geworden toen Eelke Kraaijeveld alleen voor Dennis Mijdam verscheen,die echter met een geweldige redding een treffer kon voorkomen en nauwelijks een minuut later moest Wesley vd Oever een kopbal van de doellijn halen en begon GRC 14 aan een geweldige counter over rechts via de net ingevallen Samed Köksal die Michael v d Oever bediende en die op zijn beurt aflag op Wilco v Rossem die simpel de 2-0 kon binnen tikken.

Hardinxveld probeerde nog wel wat terug te doen door Roy van 't Hoog.Echter zijn schot werd door Dennis Mijdam gestopt.Zes minuten voor tijd moest Hardinxveld verder met tien man toen Patrick Zwakhals aan de noodrem moest trekken bij de doorgebroken Michael v d Oever en met rood kon inrukken.Wilco v Oord mocht voor de tweede keerachter de bal gaan staan voor een strafschop.Dit keer was doelman de Groot hem echter te machtig en bleef het dus 2-0.

Maar drie minuten moest de Groot toch capituleren toen hij de bal niet onder controle kon krijgen en Michael v d Oever er als de kippen bij was om de bal feilloos binnen te werken 3-0. In de voorlaatste minuut had het ook nog 4-0 moeten worden toen Pascal Smits voor open doel op de voeten van doelman de Groot schoot na goed voorbereidend werk van Michael v d Oever.

Door deze overwinning ziet het er inziens heel zonnig uit voor GRC 14,temeer omdat de grootste concurent GJS met 0-4 verloor van onze volgende tegenstander Nivo Sparta en is het verschil nu drie punten en is het doelsaldo van GRC met negen doelpunten veel beter.Bij winst a.s.zaterdag op Nivo Sparta kan GRC 14 de periode titel bijn niet meer ontgaan.