De Zwerver -GRC 14 Rust en eindstand 0-1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

2 april 2016 15:00

Ngoumout, J.

Onbekend

GRC 14 heeft het zichzelf zaterdag in Kinderdijk tegen De Zwerver wel erg moeilijk gemaakt door zeker twee of drie kansen in de eerste zes minuten onbenut te laten,
In de eerste minuut was er niemand voor het doel om een vrije trap van Ricky Vroon in het doel te schieten.Twee minuten later dook Samed Köksal vrij voor doel op,maar stond in een moeilijke positie waardoor de keeper nog redding kon brengen.Uit een corner van rechts miste Henri Versteeg en moest de keeper even later opnieuw uit een in twee keer redding brengen.Er waren toen zes minuten gespeeld en had de wedstrijd al beslist kunnen zijn.
Even later was er aan de andere kant een gevaarlijke vrije trap van Jort van Meerkerk die echter over het doel verdween.Na ruim tien minuten opnieuw een kans voor GRC  toen een vrije trap van Michael van den Oever op de lat uiteen spatte en in de rebound Henri Versteeg naast kopte.Hierna kreeg de Zwerver wat meer vat op het spel van GRC en leverde dit ook wat kansjes op.Na ruim twintig minuten moest Dennis Mijdam met de voet redding brengen bij een schot van R.Kuypers en moest Lars Verwijst de bal van de doellijn halen toen Mijdam een terug speelbal in de handen pakte en de Zwerver van dichtbij een vrije trap kreeg en stopte hij daarna een schot van Bjorn van Ingen in de rechter beneden hoek.

Maar na ruim een half uur kwam dan toch de dik verdiende voorsprong toen Michael v d Oever de goede kant op draaide en keeper Jordi Lingen kansloos liet 0-1.Nauwelijks een minuut later had het 0-2 kunnen en moeten worden toen uit een corner eerst Michael v d Oever en daarna Samed Köksal misten.
De kansen bleven zich opstapelen.Eerst was een lobje van Michael v d Oever net te laag en kon de keeper nog net pakken evenals een voorzet van Henri Versteeg op Michael v dOever.Tenslotte schoot diezelfde van den Oever uit de draai nog rakelings naast op slag van rust.

Na rust begon de Zwerver sterk te drukken en moest GRC ver terug op eigen helft.Eerst moest Dennis Mijdam een schot vanaf links onschadelijk maken en pakte hij eveneens een omhaal van Stuart Cruden.Aan de andere kant werd een vrije trap van Ricky Vroon over gekopt.Na een klein uur werd het voor gRC nog moeilijker toen Evert v Herwijnen tegen zijn tweede gele kaart aan liep en GRC verder moest met tien spelers.GRC moest zich voornamelijk toeleggen op verdedigen al was bij een counter van Samed Köksal de kans voor Michael v d Oever om de wedstrijd op slot te gooien.Echter hij miste jammerlijk.
Kansen kwamen er toen voor de thuisclub.Een schot van Jort v Meerkerk ging over en een vrije trap van diezelfde speler werd door Dennis Mijdam over de lat gewerkt.De beste kans voor de Zwerver was er in de 71ste minuut toen Mijdam de bal verkeerd raakte en zomaar Tom v d Linden in stelling bracht,maar wist toch nog alsnog redding te brengen.Diezelfde minuut was er niemand van GRC voor het doel om een counter van Lars Verwijst in het net te schieten.
De Zwerver kreeg in de slotfase nog een drietal mogelijkheden.Zo ging een schot van Stuart Cruden naast en verdween een kopbal van Tom v d Linden in de handen van Mijdam.In de 89ste minuut kopte Stuart Cruden uit een voorzet van Mark Hendriks nog rakelings over.
Diep in blessuretijd dreigde het toch nog mis te gaan toen in een scrimage Tom v d Linden scoorde,maar de goal door de goed leidende scheidsrechter J.Ngoumout wegens buitenspel werd afgekeurd.Enkele seconden later kon heel GRC opgelucht adem halen bij het laatste fluit signaal en waren de drie punten in de knip.
Na afloop wer de scheidsrechter nof fel belaagd door alles wat De Zwerver was en kreeg trainer Jan Verveer nog de rode kaart,.
Door deze overwinning blijft GRC meedoen voor de derde periode en staat daarin met een punt achterstand op GJS op de derde plaats en wacht volgende week Meerkerk,de nummer twee van de rang lijst.