Verdiende overwinning GRC14 op Alblasserdam

Scheidsrechter

KNVB stelt nog aan, .

Accommodatie

Onbekend

GRC14 behaalde vandaag een dik verdiende overwinning op Alblasserdam. Vooral voor rust was GRC de betere ploeg en speelde compact en gaven weinig of niets weg.

Na vier minuten was er al een kans voor Michael v d Oever die op aangeven van broer Wesley rakelings over schoot. Wat later claimde Maba een strafschop toen was doorgebroken en op een verdediger stuitte, maar een strafschop zou niet terecht zijn geweest. Even later ging een schot van Wesley v d Oever over het doel.

Na een kleine twintig minuten was er de eerste mogelijkheid voor Alblasserdam en kon Evert van Herwijnen nog net de bal weg koppen voor een aanstormende aanvaller. Nauwelijks een minuut later een goede redding van Dennis Mijdam op een inzet van Umut Takac. Twee minuten later kon Michael v d Oever op rechts doorbreken en afgeven op Maarten Lievaart, maar een verdediger kon de bal nog tot corner verwerken.

Maar even later was het wel raak toen Maarten Lievaart half liggend op de grond een corner van Michael v d Oever kon binnen schieten 1-0. Aan de andere kant pakte Dennis Mijdam een vrije trap van Samet Ulusoy uit de rechter beneden hoek. Na een half uur werd Michael v d Oever net buiten de zestien gevloerd en werd zijn vrije trap door een verdediger weg gekopt. Een minuut of tien voor rust kon Maarten Lievaart net niet goed bij de bal uit een voorzet van Wesley v d Oever kopte hij naast. Even later een prima redding van Dennis Mijdam uit een vrije trap van Edar Salomao. Op slag van rust kopte Maarten Lievaart op de handen van de keeper nadat Michael v d Oever goed zijn man had uitgespeeld.

Na rust ging Alblasserdam met meer druk naar voren spelen en dit leidde gelijk al tot een goed schot van Ahmet Kuyucu. Drie minuten later was het opnieuw Maarten Lievaart die scoorde die geheel werd vrij gelaten bij een voorzet van Michael v d Oever. Al vrij snel na deze treffer deed Alblasserdam wat terug toen een voorzet van rechts door Edar Salomao met een snoekduik werd ingekopt 2-1.

Vijf minuten later was er een redding van Dennis Mijdam nodig op een schot van Samet Ulusoy en belandde een schot van Henri Versteeg in de handen van keeper Alihan Ulusoy.

Tien minuten voor tijd had Michael v d Oever de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien toen hij alleen op doel kon af stevenen, maar de keeper redde goed. In de laatste vijf minuten kreeg GRC het toch nog moeilijk en hield Dennis Mijdam zijn ploeg in de wedstrijd met een fantastische redding met de voet bij een schot van Edar Salomao en trapte Marco Strik in de rebound uiteindelijk de bal uit het strafschopgebied.

In de 93ste minuut werd het eveneens nog even kritiek toen Wesley v d Oever duidelijk de bal speelde maar de overigens goed leidende scheidsrechter Brienen uit Ingen Alblasserdam een vrije trap toe kende en Redouan El-Akchaoui snoei hard in de muur schoot. Bij het laatste fluitsignaal kon een ieder toch opgelucht adem halen en waren de drie punten toch weer binnen en was het op deze feestelijke dag na afloop nog heel lang gezellig op de eerste dag in onze nieuwe accommodatie.

Volgende week speelt GRC 14 uit tegen Unitas.Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.