Mannen zaterdag, 1, 1e klasse C

4 maart 2017 14:30

Bleek, G.W. van

Onbekend

In een knotsgekke wedstrijd behaalde GRC 14 nog een gelijkspel tegen Oranje Wit. Qua spel was Oranje Wit de betere ploeg in een wedstrijd met een hoog tempo. Door de enorme inzet wist GRC 14 toch nog een punt in de wacht te slepen.

GRC 14 begon fanatiek in een hoog tempo en kwam al vroeg op voorsprong. Na vijf minuten kon de Oranje Wit verdediging een voorzet van Michael v d Oever nog weg werken, maar een minuut later was het wel raak toen Ricky Vroon Maba lanceerde en die feilloos binnen schoot 1-0. Hierna zakte GRC 14 ver terug en werd Oranje Wit steeds beter en kregen daarbij kansen op de gelijkmaker.

Na ruim een kwartier schoot Sanzio Dieterich bij een gevaarlijke aanval voorlangs en schoot Brandon Könemann bij een voorzet van rechts voor open doel naast. Een schot van Sanzio Dieterich ging over. Na een goede aanval over rechts zag Ricky Vroon zijn schot naast gaan evenals een schot van Maba die echter beter had kunnen afleggen op de geheel vrij staande Stijn v d Stelt. Op slag van rust kreeg GRC 14 toch nog een domper te verwerken toen Brandon Könemann een voorzet binnen kopte 1-1.

Direct na rust had GRC 14 pech toen uit een corner van Ricky Vroon de kopbal van Wilco v Oord via onderkant lat weer terug in het veld sprong. Aan de andere kant kon Dennis Mijdam een voorzet van Sanzio Dieterich nog net onderscheppen en stopte hij ook een schot van Edison Warner. Maar na een klein uur moest hij toch buigen, na balverlies achter in, welk door Brandon Könemann genadeloos van een meter of twintig werd afgestraft 1-2.

Even later kon Wesley v d Oever redding brengen bij een schot van Sanzio Dieterich en kon Dennis Mijdam een slap schot van Maarten Broos onschadelijk maken. Twee minuten later kon Brandon Könemann net niet zijn voet tegen de bal krijgen bij een voorzet Sanzio Dieterich.

Met nog een klein kwartier te gaan kwam GRC 14 weer langszij  toen een corner werd door getikt voor de voeten van Wesley v d Oever die keurig de 2-2 op het bord kon brengen. Acht minuten voor tijd leek de beslissing dan toch te vallen toen de zwak leidende scheidsrechter van Bleek uit Tiel de bal op de stip deponeerde tot ieders verbazing. Stijn van der Stelt werkte de bal, zij het met een hoog opgetrokken been, en bij het neerkomen viel zijn tegenstander over zijn been.

De toegekende strafschop werd door Sanzio Dieterich dankbaar benut 2-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Maar niets was minder waar. Twee minuten voor tijd wilde de leidsman niets weten van een duidelijke handsbal binnen de zestien bij Oranje Wit en kreeg GRC dus niet een strafschop. Maar nauwelijks een minuut later kreeg GRC 14 alsnog loon naar werken toen Ousmane Traore een corner van Ricky Vroon kon door koppen en Wilco v Rossum op de goede plaats stond om de 3-3 binnen te werken. In de aller laatste seconde schoot Christiaan Perrier via de vingertoppen van Dennis Mijdam nog over.

Zo behaalde GRC 14 toch een punt uit deze wedstrijd en wacht volgende week Heinenoord welk verassend won uit bij Kloetinge.