Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

12 maart 2016 14:30

Nagtegaal, M.J.

Onbekend

Voor de tweede keer dit seizoen moest GRC14 zijn meerdere erkennen in Almkerk. Dit keer was de nederlaag miniem, en was een gelijkspel zeker niet onverdiend geweest.
Voor rust was GRC zeker niet de mindere en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste mogelijkheid was er in de eerste minuut voor Almkerk, maar het schot van Niels Nieuwesteeg werd door Dennis Mijdam goed gestopt. Een goed genomen corner van GRC werd door de Almkerk verdediging bij de eerste paal weggewerkt en een schot van Ricky Vroon uit een voorzet van Michael v d Oever verdween in de handen van Robin v Wijk.

Hierna werd Almkerk wel gevaarlijker en moest Mijdam enkele keren handelend optreden. Eerst stopte hij een schot van Sjoerd Boons en even later moest hij uit een gevaarlijke corner de bal weg stompen uit het doelgebied. Even later een gevaarlijke aanval over rechts door Niels Nieuwesteeg, maar gelukkig was er niemand voor het doel om binnen te tikken.

Na een klein half uur was er een mogelijkheid voor Henri Versteeg die echter door Thomas Blanken teniet werd gedaan. Een minuut of vijf later zat het GRC niet tegen toen Dennis Mijdam even mis taste bij een voorzet van links. Met nog tien minuten op de klok kreeg GRC twee corners te nemen die door Ricky Vroon gevaarlijk voor het doel werden gebracht, maar veel kunst en vliegwerk door Almkerk konden worden weg gewerkt en een schot van Marco Strik ging net over het doel. Het slotakkoord was weer voor Almkerk. Zo kopte Tim Saaman uit een voorzet van Rick Boons naast en stopte Dennis Mijdam een lage schuiver van Remon Hofstede met een katachtige duik uit de rechter beneden hoek.

Na rust begon Almkerk met een offensief en moest GRC ver terug op eigen helft. Zo was er bijna een eigen doelpunt van Lars Verwijst die met de borst Mijdam bijna verraste . Dennis Mijdam groeide in deze periode uit tot grote hoogte met enkele fantastische reddingen.

Eerst stopte hij een schot van Sjoerd Boons en daarna een schot van Remon Hofstede en verdween een schot van Tim Saaman naast en een kopbal van Rick Boons uit een corner welke over het doel verdween. Na ruim twintig minuten kon GRC enigszins onder de druk uit spelen en kon de aanval worden gezocht. Zo liep Maarten Lievaart uit een voorzet van Lars Verwijst onder de bal door. Even later scoorde de net ingevallen Pascal Smits, echter dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel omdat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding van Almkerk, al werd door veel GRC spelers en aanhang hierbij een groot vraagteken gezet. De vrije trap van Michael v d Oever werd door Robin v Wijk gepakt.

Drie minuten later was het wel raak aan de andere kant toen de GRC verdediging niet weg gewerkt kon krijgen uit de zestien bij een corner en goudhaantje Bart Dirven de bal achter Mijdam kon schieten 1-0.

GRC probeerde met hard werken om het tij nog te keren. Een schot van Maba ging over het doel en een schot van Ricky Vroon werd door van Wijk gestopt.

Helaas moest GRC 14 bij het laatste fluit signaal, van de redelijk leidende scheidsrechter M.Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht, opnieuw de zege aan Almkerk laten en wacht volgende week thuis opnieuw een zware tegenstander. Alblasserdam, zal dan zonder twee geschorste spelers, moeten worden bestreden en zal er weer gewonnen moeten worden om de in de race te blijven voor de derde periode.