Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 maart 2016 14:30

Schenkels, J.P.A.A.

Onbekend

GRC14 - Leerdam Sport’55 eindigde in de grootste overwinning voor GRC 14 van dit seizoen. In de eerste tweeëntwintig minuten had het al 3-3 kunnen staan. Alleen was het verschil dat GRC de kansen wel benutte en de gasten drie levensgrote kansen onbenut lieten. Voorin waren de gasten levensgevaarlijk, maar achterin was het een gaten kaas.

Na drie minuten moest Dennis Mijdam tot twee keer toe redding brengen bij schoten van Ray Kant en Marko Luksen. Twee minuten later wist de voor het eerst in de basis staande Maarten Lievaart op aangeven van Lars Verwijst het net wel te vinden 1-0. Leerdam bleef gevaarlijk opkomen en zo ging een schot van Efrath Malawau rakelings voorlangs.  Even later balverlies bij GRC en kon Marko Luksen doorbreken, echter hij schoot de bal slecht in en verdween in de handen van Dennis Mijdam. Ook een schot van Marek Verweij werd door Mijdam onschadelijk gemaakt.

Nauwelijks één minuut later had Mijdam het geluk aan zijn zijde toen Juarth Leihitu de bal onderkant lat schoot en de bal weer terug in het veld sprong en Leerdam Sport claimde dat de bal de doellijn had gepasseerd. Bij een counter van GRC werd de bal op maat door Michael v d Oever op Maarten Lievaart gelegd die voor zijn tweede treffer van de middag zorgde 2-0.

Aan de andere kant werd een kopbal van Marko Luksen goed door Dennis Mijdam over het doel getikt. Twee minuten later opnieuw een counter over rechts via Lars Verwijst en Michael v d Oever die de bal opnieuw bij Maarten Lievaart liet belanden en hij keurig zijn hattrick kon voltooien 3-0. Drie minuten voor rust kreeg  Leerdam Sport dan toch loon naar werken toen Ray Kant op rechts de hele GRC verdediging zijn hielen liet zien en dik verdiend de bal onhoudbaar voor Dennis Mijdam in de verste hoek schoot 3-1.

Na rust probeerde Leerdam Sport om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer tot stand te brengen, maar de GRC defensie wilde hier niet aan meewerken. In de 51ste minuut viel gelukkig voor GRC de 4-1 toen Maarten Lievaart zijn man goed uitspeelde en Michael v d Oever vrij voor doel zette, die echter nog wel eerst de keeper moest omspelen alvorens de 4-1  op het bord te zetten. Hiermee was ook het verzet van Leerdam Sport gebroken al moest Dennis Mijdam toch nog wel enkele reddingen verrichten.

Eerst moest hij met de vingertoppen redden en pakte hij eveneens een schot van Marek Verweij en moest hij even later met de voet redding brengen bij een schot van Ray Kant. Even later kreeg Maba de kans om de score verder op te voeren toen hij op aangeven van Maarten Lievaart vrij op doel kon afstevenen, echter zijn schot verdween in het zijnet. Aan de andere moest Mijdam opnieuw handelend optreden bij een schot van Roger Tapirima.

Met nog een kwartier te gaan werd het ook nog 5-1 toen de net ingevallen Pascal Smits door Michael v d Oever de ruimte werd ingestuurd en onberispelijk kon scoren. Vijf minuten later stuurde Michael v d Oever Maba opnieuw de ruimte in, maar ditmaal stortte doelman Ridvan Elmaci zich op de voeten van Maba en voorkwam hij de 6-1.

Zo behaalde GRC 14 vanmiddag,  in een sportieve wedstrijd en onder goede leiding van scheidsrechter Schenkels uit Goirle, die de kaarten op zak kon houden, dan de broodnodige drie punten en was dit een goede opsteker voor volgende week, wanneer de derby tegen koploper Almkerk op het programma staat.