19 november 2016 17:00

Cakir, B.

Onbekend

Onverdiend verlies van GRC 14 in de beker.

Het bekertoernooi is voor GRC 14 ten einde. Tegen Nemelaer werd er in blessuretijd met 2-3 verloren. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit zeker niet verdiend. De gehele wedstrijd was GRC 14 de betere ploeg, maar het maakte daarbij de fout om te veel achteruit te voetballen en dat ging dan ook een paar keer radicaal mis , waarvan Nemelaer dankbaar profiteerde.

De beginfase was dan ook voor GRC, waarin zij een drietal corners kregen die echter niets opleverde. Toch was de eerste grote kans voor de gasten toen Joeri Vugts alleen voor doel verscheen, maar Dennis Mijdam redding kon brengen. Aan de andere kant kon doelman Joris van Baast nog net ingrijpen bij een voorzet van Henri Versteeg.

Na ruim twintig minuten kwamen de gasten dan ook tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong toen GRC weer terug uit wilde voetballen en Pascal Smits de bal verloor en Kevin van Kempen op aangeven van Joeri Vugts simpel kon scoren. Even later kon een verdediger van de gasten de bal nog net voor het hoofd van Samed Köksal wegkoppen die klaar stond om een voorzet van Michael v d Oever af te ronden.

Weer een minuut later opnieuw een kans voor GRC. Michael v d Oever werd zo zwaar gehinderd waardoor de bal naast het doel verdween. Even later verdween een schot van Michael v d Oever, na een goede combinatie tussen hem en Samed, rakelings naast het doel.

Een snelle aanval over rechts deed de bal bij Kevin van Kempen belanden die hier wel raad mee wist en zijn tweede van de avond kon scoren 0-2. Twee minuten zou het zowaar nog 0-3 zijn geworden maar gelukkig kon Marco Strik nog corner tikken. Een minuut of zes voor rust kon GRC de dik verdiende tegentreffer scoren toen Samed Köksal de bal keurig af gaf op Michael v d Oever die beheerst de 1-2 binnen schoot.

Na rust was het GRC 14 die de wedstrijd volledig dicteerde . En het duurde niet lang alvorens zij de verdiende gelijkmaker achter Joris v Baast deponeerde. Het was wederom Michael v d Oever die hier voor zorgde. GRC bleef veel druk zetten en het had er alle schijn van dat GRC nog meer zou gaan scoren. En de kansen die kwamen er ook.

Na ruim een uur kopte Wilco v Oord uit een vrije trap van Michael v d Oever over. Hetzelfde deed hij een minuut of tien later opnieuw toen uit een vrije trap van Wesley v d Oever. Nemelaer kon hier weinig tegenover zetten. Met nog een kwartier te gaan kon Dennis Mijdam een scherpe voorzet nog net over de lat tikken. Met nog tien minuten op de klok mocht bij GRC 14  de zestienjarige Ousmane Traore zijn debuut maken. GRC probeerde nog meer druk te zetten. Een schot van Wilco v Rossem verdween naast het doel en leek het erop dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Maar in blessuretijd opnieuw een onoplettendheid in de GRC 14 verdediging leidde er toe dat Nemelaer alsnog met de winst naar Haaren kon afreizen. Het was Wesley Diepens die dit vervroegde Sint Nicolaas cadeautje maar al te graag wilde uitpakken 2-3

Hiermee kwam dan een einde aan de bekerdroom en heeft men misschien geleerd dat je beter vooruit dan achteruit kan voetballen. Al hebben de jongens wel een pluim verdiend voor het harde werken.