ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

GRC 14 blijft in tweede klasse.

GRC blijft net als GJS en Tricht ook volgend seizoen in de tweede klasse spelen. GRC heeft zaterdag haar huid duur verkocht maar moest uiteindelijk toch zwichten tegen een kwalitatief beter Nivo Sparta.

Toch kwam GRC al na dertig seconde verrassend op voorsprong toen een Nivo verdediger de bal te zacht terug speelde en Michael v d Oever de bal oppikte en hij netjes de 0-1 kon binnen schieten. Een fikse opsteker voor GRC. Maar daarna was het toch Nivo dat de overhand kreeg. Toch had GRC even later de stand kunnen verdubbelen toen een schot van Michael eerst werd gestopt en daarna het schot van Joey Loendersloot net naast ging.

Echt grote kansen kreeg Nivo niet. Het bleef bij schoten van Merlijn Bax en Dennis van Meurs welke door Nicky Janssen onschadelijk werden gemaakt. Een corner van Sky van Dongen werd door Nicky weg gebokst . Nivo bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar de GRC verdediging stond als een huis. Schoten van Iain Brands, Dennis v Meurs, Bram Nijhoff werden of gestopt of gingen naast.

Een minuut of tien voor rust moest eerst Luc v Hemert de bal van de doellijn koppen  en even later moest Kenneth Hoeke hetzelfde doen. De rust ging dan ook in met een 0-1 stand.

Na rust ging het al snel mis en kwam Nivo op gelijke hoogte uit een corner van rechts die door Dennis van Meurs werd binnen gewerkt. Volgens insiders had de bal echter de doellijn niet gepasseerd 1-1. Een minuut of tien later werd het 2-1, opnieuw een dubieus geval omdat de bal vanaf achter de achterlijn zou zijn voorgegeven en Frenkie Schaap die hier geen boodschap aan had en scoorde.

GRC probeerde alles om de stand weer gelijk te trekken. Zo werd een kopbal van Wilco v Rossem nog net tot corner gewerkt en een vrije trap van Kenneth was net iets te hoog voor Eddy Wijtvliet om binnen te koppen. Zeven minuten voor tijd werd het ook nog 3-1 door Frenkie Schaap op aangeven van Dennis van Meurs.

Hiermee was het pleit beslecht en speelt GRC 14 na een uitstekend seizoen wat gekenmerkt werd door een enorme inzet ook volgend seizoen gewoon weer in de tweede klasse en mag Nivo in de tweede ronde aantreden tegen Arnemuiden om te spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse.