Vink, M.R.G.

Onbekend

GRC 14 blijft eerste klasser ondanks 2-0 nederlaag.

Wie vorig jaar zou hebben gezegd dat GRC 14 ook nu nog zou spelen in de eerste klasse, zou voor gek worden verklaard. Maar deze groep heeft het dan toch maar geflikt en dat mag toch een grote prestatie worden genoemd. Vooral de tweede periode was sterk te noemen.

In een slechte wedstrijd moest GRC 14 de punten toch in Oud Beyerland achter laten. SHO was duidelijk de betere ploeg. GRC 14 telde opnieuw een drietal invallers. Voor rust was het dan ook SHO die de lakens uit deelde. Het eerste schot van SHO zijde kwam van Giovanni Klaverwiede wat echter naast ging. Het eerste gevaar van GRC zijde was er na ruim een kwartier toen Wilco v Rossem een diepe bal op Marco Strik gaf die echter iets te hard was en keeper Termijn kon ingrijpen.

Twee minuten later moest Dennis Mijdam zwichten voor een prachtig schot in de kruising van Giovanni Klaverweide 1-0. Vijf minuten later een enorme kans voor William Darjij welke echter naast ging. Toch kreeg GRC ook nog wel kansen. Na een half uur was er een kopbal van Maarten Lievaart die door de keeper uit de hoek werd gehaald. Nauwelijks een minuut later opnieuw een kans om gelijk te komen. Eerst werd een corner van de doellijn gehaald en in de rebound schoot Michael v d Oever via een tegenstander de bal opnieuw tot corner en rammelde de keeper een schot van Ricky Vroon uit de hoek. Gelijk werd de bal ver naar voren getrapt waar op dat moment alleen nog Lars Verwijst stond en het voor Egon Paljoij een koud kunstje was om Dennis Mijdam voor de tweede keer het nakijken te geven 2-0.

In de tweede helft speelde GRC 14 wel wat beter maar kreeg SHO wel diverse kansen. Eerst verscheen Giovanni Breevaart alleen  voor doel, maar redde Mijdam met de voet.  Een voorzet van Ricky Vroon werd door Wesley v d Oever ineens op de pantoffel genomen en had een beter lot verdiend. Een schot van Michael v d Oever op aangeven van Ricky Vroon was te slap om de keeper te verrassen.

Met nog twintig minuten te gaan scoorde Ousmane Traore nog wel, maar werd door de goed leidende scheidsrechter Vink afgekeurd omdat hij de keeper te fel belaagd zou hebben. De laatste twintig minuten waren duidelijk voor SHO en kregen zij diverse kansen om de score op te voeren.

Zo verscheen William Darjij voor open doel en bracht Mijdam met de voet redding. Schoten van Giovanni Klaverweide en Robin Winkels gingen over en naast. De grootste kans werd door Giovanni Klaverweide om zeep geholpen toen hij voor een leeg doel miste en dit hij vlak voor tijd nog eens, toen Mijdam nog met de voet redding kon brengen.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot na het horen dat ook Nieuw Lekkerland had verloren en volgend jaar opnieuw kan worden gespeeld in de eerste klasse.