22 april 2017 14:30

Molenaar, J.

Onbekend

GRC 14 opnieuw door Rijsoord vernederd.

Voor de tweede keer dit seizoen is GRC 14 door Rijsoord op een grote nederlaag getrakteerd. Dit keer werd het 5-0. Met deze uitslag mocht GRC 14 zeker nog niet klagen, want het had net zo goed in de dubbele cijfers kunnen eindigen. GRC kon hier bar weinig tegenover zetten.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Rijsoord op voorsprong. Een voorzet van links werd door Ibrahim El Koubai binnen geschoten 1-0. GRC moest zich voornamelijk bezig houden met verdedigen en kon er sporadisch uitkomen. Rijsoord stapelde kans op kans. Zo kon Dennis Mijdam eerst een schot Michael v Gool nog stoppen en kopte diezelfde van Gool even later net over. Het eerste wapenfeit van GRC was een voorzet van Michael v d Oever die nog net kon worden onderschept.

Bal verlies van Samed Köksal leidde tot een kans voor Khalid Rahli die hij echter over de achterlijn liep. Na ruim een half uur was er de volgende kans voor Khalid Rahli die nog net tot corner kon worden verwerkt en in dezelfde minuut was er een geweldige redding van Dennis Mijdam die een vrije trap van Yuki Hosaka uit de kruising rammelde. Maar twee minuten later was het wel raak toen een fout in de GRC verdediging door Khalid Rahli werd af gestraft, al zat daar wel een buitenspel luchtje aan 2-0.

Met nog vijf minuten te gaan was er een enorme kans voor Michael v Gool voor open doel, maar zijn schot ging hoog over. Twee minuten later kon Dennis Mijdam eerst nog redding brengen , maar scoorde  Chris Promes in de rebound alsnog de 3-0.

Na rust speelde GRC wel iets beter, maar waren de kansen toch voor Rijsoord. Eerst schoot Michael v Gool over evenals schoten  van Donovan Lioe Anjie en Berry de Groot. De eerste mogelijkheid voor GRC was er voor Michael v d Oever welk naast ging en een schot van Ricky Vroon welk eveneens aan de verkeerde kant van de paal verdween.

Hierna waren er diverse kansen voor Rijsoord. Siebren Hoekstra schoot hoog over en bij een schot van Berry de Groot kon Dennis Mijdam nog met de voet redding brengen. Een goed uit gespeelde aanval werd door Michael v Gool benut 4-0 en twee minuten later was het Khalid Rahli die er 5-0 van maakte. Een schot van Michael v d Oever verdween nog in het zijnet.

Zo verloor GRC 14 dus opnieuw met grote cijfers van titel kandidaat Rijsoord en zullen alle zeilen bij gezet moeten worden om nacompetitie te voorkomen. Van de resterende drie wedstrijden zal er toch nog tenminste een moeten worden gewonnen om zich veilig te spelen. Zaterdag volgt de thuis wedstrijd tegen WNC en een week later komt LRC op bezoek.