Aafouallah, J.

Accommodatie

Onbekend

Onverdiend verlies voor GRC 14

GRC 14 heeft zaterdag onverdiend van Almkerk verloren. Net als in de heenwedstrijd werd GRC genekt door een foutieve beslissing van de scheidsrechter ,die overigens voor de rest een goede wedstrijd floot. Vijf minuten voor tijd had de bal op de stip gemoeten toen een Almkerk verdediger binnen de zestien overduidelijk hands maakte. En daarvoor werd hij door de grensrechter in de maling genomen die stond te vlaggen voor een achterbal, welke echter zeker nog een centimeter of 20 à 30 voor de lijn was. Het ergste daarbij is dat hij na de wedstrijd toe gaf dat de bal de achterlijn niet was gepasseerd.

Voor rust was Almkerk duidelijk de betere ploeg en leed GRC veel balverlies wat dan ook zorgde dat Almkerk verdiend met een voorsprong kon gaan rusten. Reeds na tien was al te zien dat de poppetjes achterin bij GRC 14 niet op de goede plaats stonden en had van Helmond al in moeten grijpen omdat op links Wilco v Oord de grootste problemen had met de snelle Remon Hofstede. Na rust werd dit pas omgezet.

In de eerste minuut moest Dennis Mijdam al redding brengen bij een inzet van Niels Nieuwesteeg. Nauwelijks een minuut later opnieuw een redding, ditmaal een afstandsschot van Thomas Blankers. Even later kon een voorzet van Remon Hofstede nog net tot corner worden verwerkt. In de achtste minuut de eerste dreiging van GRC 14 bij een goede combinatie tussen Wilco v Rossem en Michael v d Oever, maar Robin van Wijk was de situatie met een goede redding meester.

Een vrije trap van Remy Roodenburg werd door Mijdam gepakt. Een aanval van GRC 14 tussen Maba en Michael v d Oever verdween naast het doel. Na een kwartier werd een corner van Remon Hofstede door Bart Dirven nog naast gekopt. Maar na ruim een half uur kwam Almkerk toch verdiend op voorsprong toen een voorzet van Remon Hofstede door Jelle Stalenhoef goed werd afgewerkt 0-1

Toch kwam GRC al weer vrij snel op gelijke hoogte. Eerst belandde een vrije trap van Ricky Vroon nog in de handen van Robin v Wijk. Maar twee minuten was het wel raak toen een voorzet van Henri Versteeg door Michael v d Oever prachtig werd binnen gekopt 1-1. Maar lang plezier had GRC 14 niet van deze gelijkmaker. Want nauwelijks een minuut later kwam Almkerk al weer op voorsprong  toen op links Remon Hofstede opnieuw veel vrijheid kreeg en zijn voorzet door Mark v d Meijden werd binnen gekopt 1-2. En even voor rust werd het zelfs ook nog 1-3 toen GRC op rechts in de fout ging en Almkerk weer kon scoren.

Na rust kwam dan wel die omzetting en moest Almkerk ver terug en ging GRC 14 op zoek naar een doelpunt. Zo verdween een schot van Wilco v Rossem in de handen van Robin v Wijk en belandde een schot van Maba na een verkeerde terugspeel bal op de paal. GRC kreeg steeds meer kansen. Zo ging een schot van Marco Strik naast en redde Robin van Wijk bij een schot van Wilco v Rossem. Maar in de 58ste minuut kwam dan toch de verdiende treffer toen Michael v d Oever een voorzet van Maba keurig binnen schoot 2-3.

Almkerk moest steeds verder terug en kon er sporadisch nog uitkomen. Bij een van die uitbraken was het Bart Dirven die naast kopte uit een voorzet van Remon Hofstede. GRC bleef beuken op het Almkerk doel. Zo belandde een vrije trap van Ricky Vroon in de handen van Robin v Wijk en schoot diezelfde Vroon op aangeven van Henri Versteeg rakelings . Een doelpunt van Henri Versteeg werd ten onrechte afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. KOPBALLEN VAN Maba en Maarten Lievaart leverde eveneens niets op net als een vrije trap van Ricky Vroon.

En dan het reeds eerder genoemde feit van de handsbal toen Wilco v Rossem hard inschoot en het aan de andere kant van het veld te horen was dat de bal op de hand van een Almkerk verdediger kwam, welk de speler in kwestie later ook bevestigde, maar scheidsrechter Aafouallah ,die er notabene met zijn neus bovenop stond, wilde echter de bal niet op de stip leggen tot ergernis van alles wat GRC 14 was.

En zo werd er voor de tweede keer dit seizoen van Almkerk verloren en was dit ook voor de tweede keer discutabel. Dinsdag a.s moet GRC 14 dan maar proberen om de 1-0 voorsprong tegen Oude Maas vast te houden en zo verder verwijderd te raken uit de gevarenzone waar alles steeds dichter op elkaar kruipt. En zaterdag wordt er uit tegen Rijsoord gespeelt waar GRC nog wat goed te maken heeft van de eerder geleden 0-8 nederlaag.