Gelijkspel GRC 14 tegen koploper Kloetinge

1 april 2017 14:30

Dee, R. van

Onbekend

GRC 14 speelt gelijk tegen koploper Kloetinge

Na eerst thuis met 1-0 te hebben gewonnen, speelde GRC 14 nu uit tegen koploper Kloetinge met 2-2 gelijk. En in de tweede helft had er zeker nog meer ingezeten. Voor rust en de eerste tien minuten van de tweede helft was Kloetinge de betere ploeg.

In de eerste minuut was Kloetinge direct al gevaarlijk, maar wist Dennis Mijdam de voorzet van Daan Esser te onderscheppen. Even later verdween een schot van Timo Jansen over het doel en redde Mijdam op een schot van Tom Wuyts.

De eerste mogelijkheid voor GRC was er na een klein kwartier toen Michael v d Oever de bal liet lopen voor Maba die echter doelman Lentink op zijn weg vond. De grootste kans was er voor Thijs v d Dries die uit een voorzet van Daan Esser hoog over schoot. Vervolgens gingen schoten van Remco v Tiggele en Tom Wuyts over het doel.

Na ruim twintig minuten opnieuw een kans voor Maba die door Samed Köksal was gelanceerd, echter de doelman stortte zich op de voeten van Maba. Toch kwam GRC 14 verrassend op voorsprong zeven minuten voor rust. Een schot van Michael v d Oever werd nog door de doelman gestopt, maar in de rebound kopte Lars Verwijst de bal alsnog binnen 0-1. Tenslotte verdween een vrije trap van Wesley v d Oever nog naast het doel.

Na rust kwam  Kloetinge al snel langszij toen een fout in de GRC defensie genadeloos door Tom Wuyts werd afgestraft 1-1. Twee minuten later werd Maba genadeloos onderuit gehaald, waarbij de klap in Goes kon worden gehoord, maar door scheidsrechter van Dee werd weggewuifd en hij geen strafschop wilde geven, welk er echter 100% een was.

GRC 14 kreeg het zwaar te verduren omdat Kloetinge bleef aandringen en op zoek waren voor de voorsprong. Eerst schoot Xander v d Poel nog over. Maar even later kwam de voorsprong er toch toen GRC opnieuw slecht uit verdedigde en Tom Wuyts opnieuw kon scoren 2-1. Na ruim een uur had het zomaar 3-1 kunnen worden toen Dennis Mijdam ver uit zijn doel was  gekomen en Remco van Tiggele zijn schot net over de lat zag verdwijnen.

De laatste twintig minuten waren volledig voor GRC 14 en kwamen er kansen te over. Zo verdween een vrije trap van Lars Verwijst in de muur en kopte Wilco v Rossem uit een corner van Ricky Vroon de bal via binnenkant paal weer terug in het veld. Maar met nog een klein kwartier te gaan kwam dan toch de verdiende gelijkmaker toen een voorzet van Samed Köksal keurig door Henri Versteeg werd binnen gekopt 2-2. Kloetinge probeerde nog druk te zetten om zo alsnog de winnende goal te scoren, maar GRC 14 gaf geen krimp.

Het was GRC 14 die in de slotfase nog de beste kans kreeg toen Ousmane Traore door liep, en doelman Lentink nog ternauwernood redding kon brengen. Al met al een verdiend gelijkspel tegen koploper Kloetinge en kon GRC 14 met een goed gevoel richting de Raayberg afreizen voor een gezellige derde helft. Volgende week dan de enige streekderby thuis tegen Almkerk.