GRC 14-Oudemaas 1-0 gestaakt wegens blessure scheidsrechter

25 maart 2017 14:30

Vink, M.R.G.

Onbekend

GRC 14-Oude Maas bij 1-0 gestaakt

De wedstrijd GRC 14 – Oude Maas haalde bij een 1-0 stand door een kuitblessure van de scheidsrechter het einde niet. Met nog zeventien minuten op de klok kon scheidsrechter Vink uit Oosterhout niet meer verder en kwam er een einde aan deze spannende wedstrijd en zullen de gasten uit Poortugaal nog een keer de verre reis moeten maken naar Giessen-Rijswijk.

GRC 14 kwamen als een raket uit het kleedlokaal en scoorde al na drie minuten. In de eerste minuut stopte doelman v d Belt nog een schot van Samed Köksal maar twee minuten later was het wel raak toen de verdediging van de gasten volledig mis taste en diezelfde Köksal een voorzet van Maba binnen schoot. Na een kwartier was er opnieuw een kansje voor Samed,  ditmaal moest hij te ver naar binnen komen en verdween zijn schot naast het doel.

Na ruim twintig minuten kon de GRC verdediging net op tijd ingrijpen bij een voorzet van Denzel dos Santos. Twee minuten kon de doelman net op tijd ingrijpen op een schot van Henri Versteeg. Na een klein half uur stopte Dennis Mijdam een schot van  Wilson van Klooster die de bal echter maar half raakte en moest Mijdam even later opnieuw redding brengen bij een klutsbal, Een goed schot van Ricky Vroon verdween via een tegenstander over de achterlijn.

Op het einde van de eerste helft pakte Mijdam een schot van Denzel dos Santos en schoot diezelfde speler voor een leeg doel nog voorlangs.

Direct na rust was er een enorme kans voor Denzel dos Santos die uit een voorzet van Wilson van Klooster de bal naast liep. In deze fase speelde GRC 14 slordig en leed veel balverlies. Oude Maas kreeg kansen .Echter Dennis Mijdam was weer in goede vorm en maakte een inzet  van Bas de Koning onschadelijk.

Toch kreeg GRC de kans om de score te verdubbelen toen doelman van den Belt ver uit zijn doel moest komen en Maba kon uithalen op een verlaten doel. Echter zijn schot ging rakelings naast. Even later opnieuw een grote kans voor Maba, maar ditmaal schoot hij op de keeper en miste Henri Versteeg in de rebound.

Met nog een minuut of zeventien op de klok kwam er onverwachts een  einde aan de wedstrijd toen scheidsrechter Vink op de helft van GRC 14 ging zitten en beide verzorgers toesnelde om hem te behandelen. Echter de blessure was dusdanig ernstig dat verder gaan onmogelijk was en zal op een later tijdstip deze wedstrijd alsnog moeten worden uitgespeeld.

Toch was er na afloop alsnog groot feest in de kantine, want door het verlies van Wilhelmina’26 2 en de winst van GRC 14 2 op Desk 3 met 1-0 door een doelpunt van Joachim den Dekker zijn zij met nog vier wedstrijden te gaan niet meer door de concurrentie in te halen en zijn kampioen geworden in de res.2e klasse D en is promotie naar de 1e klasse een feit. GEFELICITEERD MANNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!