4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 wint en verzekerd zich van de nacompetitie.

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft GRC drie belangrijke punten behaald en zicht verzekerd van de nacompetitie. Net als in de heen wedstrijd kwam GRC al weer vroeg in de wedstrijd op achterstand.  GJS begon vanaf de aftrap met druk te zetten en was het na acht minuten al raak toen een voorzet van Sjoerd Houdkamp door de geheel vrijstaande Björn Barten kon worden binnen getikt 0-1.

Twee minuten later kopte Joey Loendersloot uit een corner van Stan v Tilborg over. Na een kwartier waren er twee kansen voor Michael v d Oever binnen een minuut. Op aangeven van broer Wesley schoot hij over en even later miste hij voor open doel. Na een klein half uur kwam GRC langszij toen een corner van Stan door Joey geweldig werd ingekopt 1-1.

Twee minuten later had GRC de leiding moeten nemen toen uit een voorzet van Stan de bal van twee afstand op de paal schoot. Het zat GRC dan ook niet bepaald mee. GJS was in het eerste gedeelte  voor rust de betere en GRC in het tweede gedeelte.

Na rust waren de eerste mogelijkheden voor GJS. Een voorzet van rechts werd door Björn Barten gemist en een corner van Stef Kamp werd door Nicky Janssen weg gebokst. Op aangeven van Eddy Wijtvliet kon Dennis van Es doorbreken, echter zijn schot ging over. Na een klein half uur had GRC een strafschop moeten krijgen wegens hands van een verdediger, maar scheidsrechter van der Velden uit Vlijmen wuifde het weg.

Met nog een kwartier te spelen kwam GRC op dat moment verdiend op voorsprong toen Stan v Tilborg onderuit werd gehaald en de strafschop door Wesley v d Oever feilloos werd binnen geschoten 2-1. Een minuut of vijf later kopte Eddy Wijtvliet uit een voorzet van Wesley op de paal.

Drie minuten voor tijd besliste GRC de wedstrijd definitief toen Eddy op aangeven van Wesley alleen kon doorgaan en hij doelman Raymon de Haan door de benen passeerde 3-1. In blessure tijd kreeg invaller Ruben van Tilborg nog een grote kans. Via het been van de keeper verdween de bal over het doel.

Door deze overwinning is GRC dus verzekerd van de nacompetie.