4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 -Schelluinen 4-1

In de eerste helft werd Schelluinen  volledig overklast door GRC 14. Na rust was het allemaal  wel wat minder en ging het meer gelijk op.

Met goed voetbal heeft GRC 14 zaterdag de punten in Giessen-Rijswijk gehouden en dat was zeker dik verdiend. De eerste kans was er al in de eerste minuut voor Eddy Wijtvliet, maar zijn schot verdween over het doel. En een minuut later kon een voorzet van Stan v Tilborg nog net tot corner worden gewerkt. De tien minuten die daarop volgde was Schelluinen min of meer de bovenliggende partij.

Maar na een  klein kwartier kwam GRC op stoom en dit resulteerde in de dertiende minuut dan ook tot het eerste doelpunt. Een verre uittrap van Nicky Janssen belandde bij Stan v Tilborg die keurig Michael v d Oever bediende die op zijn beurt doelman Jochem v d Werfff kansloos liet 1-0.

Vijf minuten werd het zelfs al 2-0toen een diepe bal van Dennis v Es opnieuw bij Stan v Tilborg kwam en zijn voorzet opnieuw door Michael v d Oever werd binnen gekopt. Stan bezorgde Joost Haggenburg een hele moeilijke middag door hem telkens zijn hielen te laten zien.

Het eerste gevaar van Schelluinen zijde was er na twintig minuten uit een corner welke echter door de GRC verdediging uit de doelmond werd weggekopt en een schot van Damiën de Jong werd goed door Nicky gepakt. Vijf minuten later werd nog een doelpunt afgekeurd bij een snelle uitbraak en een uitstekende aanval via Stan op Eddy Wijtvliet die buitenspel gestaan zou hebben.

Na ruim een half uur was er een grote kans voor Kevin Korrel uit een vrije trap welke hij voor open doel over kopte. Drie minuten later werd het 3-0 toen Stan opnieuw werd gelanceerd en zich goed vrij speelde en daarna werd onderuit gehaald en hij zelf de toe gekende strafschop benutte 3-0.

Drie minuten voor rust werd het ook nog 4-0  door Johnny Scouten op aangeven van Michael v d Oever. Op slag van rust moest Nicky Jannsen nog redding brengen bij een kopbal  van Fadelme Elonga uit een voorzet van links. Dus kon GRC 14 met een 4-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust begon GRC niet zo goed , wat een kwaaltje is, want na vier minuten scoorde Schelluinen in de persoon van Albert Masaj met een schot welk door Kenneth Hoeke van richting werd veranderd 4-1. Drie minuten was er een goede redding van Nicky Janssen op een schot van Pascal van Delden. Diezelfde van Delden was vier minuten later opnieuw gevaarlijk met een schot in de linker beneden hoek wat echter door Nicky uit de hoek werd geranseld.

Na een klein uur kon de Schelluinen keeper nog net ingrijpen bij een voorzet alvorens Johnny Schouten gevaarlijk kon worden. Even later een geweldige redding van Nicky Janssen die een kopbal van Diego Kemp uit de kruising stompte. Tot slot verdween een schot van Pascal van Delden nog voorlangs.

Al met al een dik verdiende overwinning na een sterke eerste helft en een iets mindere tweede helft. GRC heeft met een enorme inzet gestreden en kan a.s. zaterdag dit voortzetten als Wilhelmina’26 op bezoek komt. Door deze overwinning is GRC opgeklommen naar plaats vier op de ranglijst.