4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

Verdiende overwinning voor GRC 14

GRC 14 behaalde zaterdag een dik verdiende overwinning op Heukelum. Met goed voetbal en een  enorme inzet leek de wedstrijd voor rust al beslist te zijn. Maar net als bij de heen wedstrijd deed Heukelum na rust al snel iets terug.

De eerste mogelijkheid was er al in de eerste minuut toen Joey Loendersloot uit een corner van Wesley v d Oever over kopte en wat later kopte Wilco v Rossem uit een vrije trap de bal naast. Grc kreeg heel veel kansen om de score te openen. Schoten van Joey Loendersloot en Eddy Wijtviet werden door de uitstekende achttien jarige doelman Max Borowski onschadelijk gemaakt.

Na twintig minuten een enorme kans voor Michael v d Oever toen hij alleen op doel af kon gaan, maar helaas naast schoot. Nauwelijks een minuut werd hij onderuit gehaald en wees scheidsrechter Timo van der Velden naar de stip en kon Broer Wesley de strafschop feilloos benutten 1-0.

Heukelum kon hier weinig tegen over zetten. Het bleef bij twee schoten van Thomas van Iperen die over en naast gingen. Drie minuten voor rust kwam GRC op een 2-0 voorsprong toen de ingevallen Stan van Tilborg een voorzet gaf die door Johnny Schouten werd binnen gekopt en op slag van rust werd het ook nog 3-0 uit een ingooi van Eddy Wijtvliet die door Joey Loendersloot werd binnen gewerkt. Hiermee leek de wedstrijd al voor rust beslist.

Vijf minuten na rust werd Menno Dekker neergehaald en mocht Benjamin Meijdam de toe gekende strafschop achter Nicky Janssen schieten 3-1. Op dat zelfde moment ontstond er een opstootje wat door de scheidsrechter keurig werd opgelost door aan beide kanten een gele kaart uit te delen.

Het bleef voor GRC 14 kansen regenen. En niet zomaar kleine kansjes. Goed keepers werk van Max Borowski voorkwam dat GRC niet nog een viertal doelpunten of meer kon maken.

Voor open doel miste Johnny Schouten, Stan van Tilborg ,Eddy Wijtvliet en Quinten Pruysen de kans om ruim afstand te nemen en zo zijn er nog een vijftal kansen op te noemen. Met nog een kwartier te gaankwam de spanning terug in de wedstrijd toen Thomas van Iperen in eerste instantie Nicky Janssen op zijn pad vond maar in tweede instantie wel scoorde 3-2. GRC riep het onheil zelf over zich heen. Als wij niet scoren dan doet het de tegenstander het meestal wel.

Hierna kreeg GRC nog een drietal grote kansen. Wesley v d Oever kon alleen op doel af en Quinten Pruysen die net was ingevallen tot twee keer toe. Maar in alle gevallen was het de keeper die redding bracht. Ondanks alle gemiste kansen werd het toch een dik verdiende overwinning met bij vlagen goed voetbal en veel strijdlust.