Moeizaam gelijkspel GRC 14 tegen Roda Boys - GRC 14

Moeizaam gelijkspel GRC 14 tegen Roda Boys

Moeizaam gelijkspel GRC 14 tegen Roda Boys

GRC14 1

1 - 1

Roda Boys/Bommelerwaard 1

Competitie

2e klasse H

Datum

26 november 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Almbos
Karbogerd 1
4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 en Roda Boys houden elkaar in evenwicht.

GRC 14 en Roda Boys hielden zaterdag elkaar in evenwicht door met 1-1 gelijk te spelen. Met deze uitslag had GRC het minst te klagen. Over de gehele wedstrijd was Roda Boys de betere ploeg. GRC speelde een veel mindere wedstrijd als vorige week tegen Tricht.

De eerste mogelijkheid was er voor Michael v d Oever . Een voorzet van Eddy Wijtvliet werd door hem in de handen van doelman Rob Goesten gekopt. Aan de andere kant werd een kansje van Nils Loef door Nicky Janssen gepakt en een voorzet van Stan v Tilborg ging voorlangs. Na ruim tien minuten liet Goesten uit een ingooi van Eddy Wijtvliet de bal los en schoot Joey Loendersloot hoog over. Even later was Goesten wel op tijd om een voorzet van Michael v d Oever te onderscheppen alvorens Johnny Schouten aan de bal kon komen.

Na ruim twintig minuten kwam GRC op een 0-1 achterstand  door een fout in de GRC verdediging en was het Servanio Martina die hier dankbaar gebruik van maakte. Vanaf dat moment was GRC de draad een beetje kwijt en werd Roda Boys steeds sterker. Een schot van Nils Loef werd door Nicky Janssen gepakt en een schot van Loek van Grinsven verdween naast het doel.

De eerste werd in een redelijk hoog tempo gespeeld en na ruim een half uur werd Stan v Tilborg zwaar gehinderd uit een voorzet van Dennis van Es schoot hij naast. Gelijk aan de andere kant moest Nicky Janssen ingrijpen uit een voorzet van rechts die door Toby Tan met een omhaal in zijn handen verdween.

Gelijk na rust scoorde Roda Boys opnieuw uit een voorzet van links werd de bal door Nils Loef binnen gekopt, maar op advies van grensrechter Kees Ottevanger werd het doelpunt door scheidsrechter Sjarco van den Bergen uit Vogelwaarde geannuleerd wegens buitenspel al was dit twijfelachtig.

Drie minuten later kwam GRC op gelijke hoogte uit een scrimmage en was het Johnny Schouten de 1-1 op het scorebord zette. Een vrije trap van Stan v Tilborg werd door Wessel Westerlaken hoog over geschoten. Aan de andere kant ging ook het schot van uitblinker Serv

anio Martina aan Roda Boys zijde eveneens over.

Na een uur kwam GRC goed weg toen uit een corner van Aimane Seqqal door Rico Grandia op de paal werd gekopt en een voorzet van diezelfde Grandia werd door Nils Loef voor open doel over gekopt. Een vrije trap van Aimane Seqqal verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Maar met nog ruim een kwartier te spelen en een minder spelend GRC kregen zij toch nog de kans om op voorsprong te komen toen doelman Rob Goesten de bal los liet en een poging om zijn fout goed te maken haalde hij Michael v d Oever onderuit. Een strafschop en een rode kaart was het resultaat. Reserve doelman Rob de Groot moest zijn plaats innemen en Stan v Tilborg mocht van elf meter aanleggen om GRC op voorsprong te brengen en waarschijnlijk ook de overwinning binnen halen. Maar helaas doelman Rob de Groot werd de held van Roda Boys door de strafschop te stoppen.

Roda Boys moest het laatste kwartier dus met tien man verder. Maar dit was in het veld niet te zien. Roda Boys kreeg vlak voor tijd nog een pracht kans uit een corner die door  Kenneth Hoeke van de doellijn werd gehaald. Na het eindsignaal van scheidsrechter van den Bergen kon GRC het meest tevreden zijn met een punt. Zaterdag a.s. moet GRC op bezoek bij koploper Papendrecht en zal het waarschijnlijk twee of drie basis spelers moeten missen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!