Nieuw Lekkerland - GRC 14 Rust en eindstand 0-2

Vink, M.R.G.

Onbekend

• Nieu

GRC 14 wint eerste wedstrijd in 2017

Een goed spelend GRC 14 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop knap gewonnen uit bij Nieuw Lekkerland. Met een enorme inzet van alle spelers en daarbij een geweldig keepende Dennis Mijdam en een ongrijpbare Maba wisten zij met 0-2 te winnen en rukten zij op naar een gedeelde zesde plaats.

Vanaf de aftrap stroopte GRC 14 de mouwen op en maakte zij het Nw.Lekkerland moeilijk. Na een minuut of vijf spelen ging een schot van Michael v d Oever net naast. Toch waren de eerste kansjes wel voor de thuis club. Zo moest Dennis Mijdam na tien minuten met de voet redding brengen bij een inzet van Thom Versluis en deed hij dit even later weer bij een schot van N.Brekelmans.

Na achttien minuten kwam GRC 14 op voorsprong toen plaaggeest Maba er razend snel van door ging en de geheel vrij staande Ricky Vroon bediende, die simpel de 0-1 kon binnen schieten. Aan de andere kant kon Dennis Mijdam een schot van Thom Versluis nog corner tikken.

Na een klein half uur was het opnieuw GRC wat scoorde. Een snelle aanval over rechts via Lars Verwijst die keurig afspeelde op Maba en die op zijn beurt de vrijstaande Michael v d Oever bediende om de 0-2 binnen te schieten. Een schot van Wesley v d Oever uit een corner van Ricky Vroon ging over het doel, evenals een schot van Ruud Ouweneel van Nw.Lekkerland. GRC 14 kon gaan rusten met een verdiende voorsprong.

Na rust zette de thuisclub direct veel druk maar was GRC toch met snelle counters het gevaarlijkst. Drie minuten na rust keurde ,de overigens goed leidende scheidsrechter Vink uit Heerle, ten onrechte een doelpunt van Henri Versteeg af wegens buitenspel.

Dennis Mijdam groeide in deze fase uit tot steeds grote hoogte. Schoten van Gert Jan Stout en Sjoerd Slob maakte hij op geweldige wijze onschadelijk.

Na ruim een uur leek het er op dat de wedstrijd niet uit gespeeld kon worden toen scheidsrechter Vink op het veld ging zitten en door de verzorger van Nw.Lekkerland verzorgd moest worden. Maar gelukkig kon hij na een oponthoud van vijf minuten weer verder.

In de 67ste minuut ging raket Maba er op links weer vandoor, maar zijn schot ging echter voorlangs. GRC 14 kwam hierna steeds meer onder druk te staan. Maar ging Dennis Mijdam zich steeds meer onderscheiden met reddingen van grote klasse. Van minuut 71 tot en met 73 drie grote reddingen op inzetten van  Jort v Meerkerk en Wesley Ebbers. Bij een counter van GRC 14 kon keeper Edward de Groot op een schot van Samed Köksal ternauwernood redding brengen. De thuisclub bleef zoeken naar de aansluiting treffer , maar vonden steeds Dennis Mijdam op hun pad. Eerst redde hij bij een kopbal van Thom Versluis en even later kon zelfs Ard Hartman vanaf elf meter, nadat Maba een tegenstander onderuit had gehaald, hem niet passeren. Tenslotte was er nog een redding met de voet bij een schot van Sjoerd Slob.

Zo behaalde GRC 14 dus haar eerste belangrijke overwinning in 2017 en konden zij zich verder uit de onderste regionen spelen. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg kan het best nog leuk worden voor de tweede periode. Volgende week wacht eerst VVGZ en een week later Oranje Wit.