22 oktober 2016 14:30

Molenaar, J.

Onbekend

GRC 14 na strafschoppen een ronde verder in de beker

GRC 14 heeft zich met de hakken over de sloot kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. Als Woudrichem voor rust de kansen die zij kregen hadden benut was de wedstrijd toen al beslist geweest.

Met vier vaste spelers op de bank en zonder de geblesseerde Marco Strik was Woudrichem voor rust de betere ploeg en kregen zij veel kansen om GRC 14 voor rust al de genadeklap te geven. In de eerste minuut was er al een mogelijkheid, maar werd de bal over gekopt.  Na tien minuten een enorme kans voor Dillis de Vries die echter door Pieter Muilwijk met de voet werd gered.

Twee minuten later werd een voorzet van rechts door Roy van Sonsbeek naast gekopt en moest Pieter Muilwijk redding brengen bij een grote kans voor Danny Schaap. Maar na ruim een half uur kwam er toch de dik verdiende treffer toen Wilco v Oord bal verlies leed en de bal werd gegeven op Dillis de Vries die daar wel raad mee wist en de 1-0 scoorde.

Drie minuten later was er de eerste grote kans voor GRC 14 toen Michael v d Oever op aangeven van Maarten Lievaart via een been van een tegenstander en de paal zijn schot naast zag gaan. Weer even later opnieuw een grote kans voor Woudrichem, maar gelukkig voor GRC schoot Dillis de Vries naast en even later ging een schot van Tim Saaman via de handen van Pieter Muilwijk eveneens naast. Vijf minuten voor rust haalde uitblinker keeper Lex Kramers een vrije trap van Ricky Vroon uit de kruising. GRC mocht blij zijn dat het de rust haalde met een 1-0 achterstand tegen een voor ieder meter vechtend Woudrichem.

Na rust paste GRC twee wissels toe en kreeg het wel wat meer vat op de tegenstander. Maar toch waren de eerste kansjes voor Woudrichem. Tot twee keer toe werd de bal verspeeld aan Yoeri Duyzer en liep het beide keren goed af. Na tien minuten in de tweede helft was er een snelle counter via Michael v d Oever die de bal vanaf de achterlijn naar Maarten Lievaart schoof die keurig de 1-1 kon binnen werken.

In deze fase moest Woudrichem terug en kreeg GRC kansen. Zo moest Lex Kramers met de voet redding brengen op een schot van Henri Versteeg. Maar een minuut of zes later werd het toch 1-2 toen Pascal Smits in een kluwen van spelers de bal achter Kramers wist te werken. Maar lang kon GRC niet van de voorsprong genieten toen Woudrichem een vrije trap kreeg wegens hands van Wesley v d Oever,die volgens vele de bal in de rug kreeg in plaats van op de hand en schoot Tim Saaman de bal in de uiterste hoek achter Pieter Muilwijk.

Hierna golfde het spel op en neer en kregen beide teams wat kleine mogelijkheden . Schoten van Danny Schaap en Yoeri Duyzer werden door Muilwijk onschadelijk gemaakt en aan de andere kant wist Lex Kramers een kopbal van Wilco v Oord met een goede redding tot corner te verwerken. Een vrije trap van Tim Saaman werd door Harjo Ruis over gekopt. Het had er dus alle schijn van met nog twee minuten te gaan dat strafschoppen de beslissing zou moeten brengen.

Maar in een krankzinnige slotfase scoorde beide teams nog een keer. Na balverlies van Wesley v d Oever was het Niek Viveen die in de 90ste minuut de 3-2 scoorde. De strijd leek gestreden, maar in blessure tijd maakte een speler van Woudrichem blijkbaar hands en was het Wilco v Oord die de strafschop feilloos binnen schoot 3-3.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen wie er door zou gaan. Woudrichem mocht beginnen. Danny Schaap scoorde. Henri Versteeg miste en kon Woudrichem via Corne Nijhof een 2-0 voorsprong nemen, maar ook hij miste nel als vervolgens achtereen Pascal Smits en Jamy Goemaat. GRC kwam door Michael v d Oever  op 1-1,waarna voor Woudrichem Yoeri Duyzer en Tim Saaman miste en Wesley v d Oever wel raak schoor en GRC 14 de laatste penalty niet meer behoefde te nemen. Beide keepers waren de helden in deze penalty serie. GRC 14 bekert dus verder, al was het wel kantje boord.