10 december 2016 14:15

Schenkels, J.P.A.A.

Onbekend

GRC 14 stunt tegen koploper SHO

GRC 14 heeft zaterdag opnieuw een stunt uitgehaald tegen mede koploper SHO uit Oud Beijerland door met 1-0 te winnen en dat was zeker niet onverdiend.

Vanaf de aftrap speelde GRC 14 agressief en was ook sterker. Iedereen speelde met veel inzet en vocht voor iedere meter. Na twee minuten was een pass van Henri Versteeg net iets te scherp voor Samed Köksal en verdween de bal net naast het doel. Even later ging een schot van Wilco van Rossem eveneens naast het doel van keeper Niels Steenhouwer. Nauwelijks een minuut later een doorbraak van Michael v d Oever die echter nog net met de voet door de keeper kon worden gered.

Na tien minuten de eerste kans voor SHO toen Giovanni Klaverweide vrij voor doel opdook, maar gelukkig voor GRC ging zijn schot voorlangs. Uit de corner die daarbij ontstond was er een kans voor Mark Vosselman die door Dennis Mijdam onschadelijk werd gemaakt. Na ruim een kwartier scoorde SHO wel, maar werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Een diepe bal van Henri Versteeg op Michael v d Oever was net iets te hard. Aan de andere kant verdween een schot van Rowdy Rijsdijk naast het doel. In de 27ste minuut een prachtige pass van Henri Versteeg op Michael v d Oever die echter via de handen van de keeper over het doel verdween. Uit de corner van Wesley v d Oever kopte Maba net over.

Maar een minuut later was het wel raak toen Lars Verwijst een prachtige steekbal gaf op Michael v d Oever die beheerst de dik verdiende voorsprong op het bord schoot 1-0. Na ruim een half uur werd een schot van Bob Bison keurig door Dennis gestopt. Een vrije trap tenslotte van Wesley v d Oever werd door de SHO keeper weg gestompt.

De tweede helft was bloedstollend en begon SHO met een offensief en zette veel druk op de GRC 14 achterhoede. GRC moest terug en kwam nog weinig aan aanvallen toe. Een schot van Ingmar van Bruggen werd keurig door Dennis Mijdam gepakt. In de 55ste minuut verscheen Bob Bison alleen voor doel en kon vrij inschieten maar zijn schot verdween op de paal.

Even later opnieuw een goede redding van Dennis Mijdam op een schot van de gevaarlijke Rohaindrick Hooi en kopte  Bob Vermunt uit een voorzet van Dennis Groosjohan naast. GRC 14 wankelde bij de stormloop van SHO maar hield nog altijd stand. Zo stopte Dennis Mijdam achtereenvolgens een schot van Rohaindrick Hooi en een vrije trap van Dylan de Vroed subliem. Aan de andere kant moest keeper Steehouwer heel ver uit zijn doel komen om een doelpunt te voorkomen en schoot Maba op het dak van het doel. Met nog twaalf minuten te gaan kwam GRC 14 opnieuw goed weg toen Bob Vermunt voor de tweede keer op de paal schoot nadat eerst Dennis Mijdam redding bracht op een schot van Rohaindrick Hooi.

SHO raakte de laatste tien minuten volledig het hoofd kwijt. Eerst kon Dennis Groosjohan, na natrappen , met rood vertrekken en even later kon ook aanvoerder Bob Vermunt vertrekken nadat hij een GRC 14 uit frustratie tegen de grond duwde. Tenslotte schoot Samed Köksal in blessuretijd nog rakelings naast en waren bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter J de Bat uit Goes de drie punten binnen en was de stunt van GRC 14 compleet. Door dit resultaat is GRC 14 geklommen naar een gedeelde zevende plaats en gaat de competitie op 28 januari weer verder met een uit wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.