3 december 2016 14:30

Kalmar, L.

Onbekend

Eerste uit overwinning van GRC 14

GRC 14 boekte zaterdag haar eerste uit overwinning van dit seizoen en dat was meteen een zeer belangrijke. Hiermee zette zij LRC op vier punten achterstand en klommen zij naar plek negen op de ranglijst.

GRC speelde vanaf de aftrap zeer agressief en vochten voor iedere meter. De eerste kans was er dan ook voor GRC na vier minuten toen Maba de bal afgaf aan Henri Versteeg die echter net naast schoot. Vier minuten later was er opnieuw een kans voor Henri Versteeg. Uit een voorzet van rechts schoot hij onderkant lat en zag de bal weer terug in het veld springen.

Hierna waren er ook kansen voor LRC. Eerst was het Ricardo Papilaja die ver naast schoot en vervolgens was er een kans voor Mounir El Ouazizi  die voor open doel eveneens naast schoot. Een vrije trap van Wesley v d Oever werd door keeper Elroy Vink weg gestompt.

Na 25 minuten moest Dennis Mijdam tot twee keer toe redding brengen bij inzetten van Mounir El Ouazizi en Furkan Cetin. In de 33ste minuut kwam GRC 14 verdiend op voorsprong toen bij een aanval Henri Versteeg ,Michael v d Oever aanspeelde en vervolgens hij met een hakbal Henri opnieuw aanspeelde en hij keurig de 0-1 kon binnen tikken.

Vlak voor rust had GRC zomaar op 0-2 kunnen komen toen Henri Versteeg doorbrak en Maba lanceerde, en de LRC grensrechter vlagde voor buitenspel, welk echter geen gehoor vond bij de goed leidende scheidsrechter Kalmar uit Vuren. Echter keeper Vink kon nog ternauwernood redding brengen.

Na rust zette LRC veel druk en moest GRC achteruit. Toch was de eerste kans voor GRC toen een goede aanval via Samed Köksal bij Michael v d Oever belandde die echter keeper Vink op zijn weg vond. Even later een grote kans voor Mounir El Ouazizi waarbij Dennis Mijdam met de voet redding kon brengen.

Maar vier minuten later moest Mijdam toch zwichten toen een voorzet van Wesley Swets door de gevaarlijkste man van LRC Ansu Camara simpel kon worden binnen geschoten 1-1. Toch duurde het slechts drie minuten alvorens GRC 14 weer op voorsprong kwam. Eerst kopte Wilco v Rossem uit een corner van Wesley v d Oever nog naast. Maar even later scoorde Michael v d Oever op aangeven van Samed Köksal in de benedenhoek 1-2.

Vijf minuten later werd het bijna weer gelijk omdat een GRC verdediger bijna in eigen doel scoorde, maar Marco Strik nog net op tijd de bal kon wegrammen. Weer even later schoot een LRC speler de bal in zijn eigen gezicht en belandde de bal Samed Köksal  die zo kon doorlopen naar het doel. Maar omdat de LRC speler bleef liggen werd het spel door de scheidsrechter stil gelegd. Dus ging deze kans verloren.

Aan de andere kant verdween een kopbal van Rogier Gerritsen naast het doel. LRC bleef azen op de gelijkmaker en gaf veel ruimte achterin weg. Vier minuten voor tijd besliste GRC 14 definitief de wedstrijd toen een snel genomen vrije trap bij Samed Koksal belandde die keurig voorgaf op Maba die met de hak de 1-3 kon binnen werken. Vlak voor tijd was er nog een geweldige redding van Elroy Vink bij een omhaal van Michael v d Oever. Laatste wapenfeit aan LRC zijde was een schot van Mounir El Ouazizi wat echter ver naast ging.

Zo behaalde GRC 14 dus een dik verdiende eerste uit overwinning tegen een toch wel tegenvallend LRC en wacht volgende week mede koploper SHO uit Oud Beyerland, welk dan tevens de laatste competitie wedstijd van 2016 zal zijn. Misschien dat GRC 14 dan nog een keer voor een stunt kan zorgen.