5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Derde nederlaag op rij voor GRC 14

GRC 14 leed dinsdag haar derde nederlaag op.  Na eerst verloren te hebben van WNC en Zuidvogels was ditmaal Nivo Sparta te sterk voor de mannen van Piet de Kruif.

Nivo Sparta was over de gehele wedstrijd de betere ploeg en mocht nog blij zijn dat de einduitslag maar 3-0 was. De uitslag had zomaar gezien de kansen veel hoger uit kunnen vallen. GRC heeft eigenlijk in de  hele wedstrijd maar één kans opslag van rust gehad.

Nivo Sparta zette GRC vanaf de aftrap gelijk onder druk en probeerde met afstandsschoten van Roan v d Zalm en Frenkie Schaap de verdediging van GRC te verschalken, maar beide schoten gingen naast. GRC had de pech dat Ricky Vroon al na tien minuten vervangen moest worden wegens een blessure door Rick Ruijtenberg.

Na een minuut of drie en twintig werd het 1-0 toen Nicky Janssen mistastte en Frenkie Schaap kon scoren. Nauwelijks een minuut later een inzet van Nivo die gestopt werd en weer even later viel een corner van links bijna ineens in het doel. Na een half uur een enorme kans voor Daan Schreuders na slecht uit verdedigen. Echter hij schoot over.

Een schot van Wilco van Rossem ging hoog over het doel van Tom Stupers. Vijf minuten voor rust kon een schot van Iain Brands van de doellijn worden gehaald. Op slag van rust dan eindelijk een kans voor GRC toen uit een corner van Wesley v d Oever de bal door Dennis van Es op de lat werd gekopt. Dit was ook het enige wapenfeit van GRC voor rust.

Na rust eigenlijk een zelfde spelbeeld met een druk uitoefenend Nivo Sparta en kon GRC er sporadisch uitkomen. Maar echt gevaarlijk kon GRC niet worden en waren de kansen voor de thuisclub. Zo verdween een schot van Djohan Leemans nog over het doel.

Maar in de 52ste minuut was het wel raak toen Frenkie Schaap totaal vrij gelaten werd, die echter de bal eerst tegen zijn hand kreeg wat de scheidsrechter niet zag, en vervolgens feilloos zijn tweede van de avond scoorde 2-0.

Vier minuten later moest GRC verder met tien man toen na een smerige overtreding op Tijn van der Velden er een opstootje ontstond en Wesley v d Oever zijn tweede gele kaart kreeg en zodoende met rood kon vertrekken. Rood voor de speler van Nivo die de overtreding maakte zou zeker op zijn plaats zijn geweest.

Hierna stapelde de kansen voor Nivo Sparta zich in rap tempo op. Kopballen van Daan Schreuders en Bart Goesten verdwenen over het doel. En een vrije trap van Frenkie Schaap ging naast. Vier minuten later was het wel raak voor Frenkie Schaap die met een bekeken lobje over Nicky Janssen zijn hattrick voltooide 3-0. Even later had het zomaar 4-0 kunnen worden toen Iain Brands voor een leeg doel in de handen van Nicky Janssen kopte.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Nivo Sparta en zal GRC 14 aanstaande zaterdag tegen FC De Bilt moeten proberen om de schade enigszins te herstellen al zal dit zeker niet gemakkelijk worden.