12 november 2016 14:30

Bat, J. de

Onbekend

GRC 14 overklast door Rijsoord

GRC 14 leed zaterdag de grootste nederlaag in haar bestaan. Voor rust kon GRC 14 nog redelijk meedoen, al moesten zij wel twee doelpunten incasseren. Na rust echter werden zij volledig van de mat geveegd door een uitstekend spelend Rijsoord.

Na tien minuten verspeelde Pascal Smits de bal en was het Khalid Rahli die met een boogbal Dennis Mijdam passeerde 0-1. Toch was GRC op dat moment zeker niet de mindere. Een gevaarlijke vrije trap van Ricky Vroon kon door keeper Bekkers worden onderschept evenals een schot van Vroon. Een prima voorzet van Wilco v Oord kon door Michael v d Oever niet binnen gelopen worden.

Na een half uur kwam GRC op een 0-2 achterstand toen een voorzet van Chris Promes door Michael van Gool snoeihard werd binnen geschoten. GRC probeerde wel wat terug te doen. Eerst belandde een vrije trap van Ricky Vroon in het zijnet en stopte de keeper twee schoten van Michael v d Oever.

Maar in de laatste drie minuten voor rust kwam GRC tot twee keer goed weg toen Michael van Gool dotten van kansen onbenut liet. Eerst ging hij bij een snel genomen vrije trap alleen op doel af en schoot naast en bij de tweede keer schoot hij hoog over.

Na rust dacht iedereen van dat GRC wel sterk uit de startblokken zou komen zoals zij dit zo dikwijls doen. Maar niets was minder waar. Het was Rijsoord die in de eerste minuut al toesloeg in de persoon van Chris Promes 0-3. De kopjes van GRC gingen naar beneden hangen zodat Rijsoord er lustig op los kon combineren en de score kon opvoeren.

Vijf minuten later werd het dan ook 0-4 toen Chris Promes op links alle ruimte kreeg en Michael van Gool de gelegenheid gaf om te scoren. Na een uur viel een corner van rechts op het been van Niels Groeneveldt die totaal vrij stond en was nummer vijf een feit. De 0-6 liet niet lang op zich wachten en het was wederom Michael van Gool die hier voor zorgde. GRC kon hier weinig tegenover zetten. Een kansje voor Maba viel er te noteren die echter door de keeper werd gered.

Na een vloeiende aanval was het Stephan Ooms die er 0-7 van maakte en was het Khalid Rahli die na een handsbal van Henri Versteeg er 0-8 van maakte uit een strafschop.

GRC 14 blameerde zich in deze wedstrijd. Rijsoord was een paar maatjes te groot. GRC 14 moet deze wedstrijd maar snel vergeten en zich proberen te herstellen in de beker volgende week tegen Nemelaer uit Haaren.