Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 19

4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 uitgeschakeld door Woudrichem voor de beker

GRC 14 is zaterdag voor de beker uitgeschakeld door het een klas lager spelend Woudrichem, al had dit zeker niet gehoeven. Voor rust was Woudrichem iets beter dan de thuisclub.

Woudrichem begon vanaf de aftrap druk te zetten. Een vrije trap van Tim Saaman kon door nog door Nicky Janssen worden weg gestompt en een schot van Swen Weusthof ging net over. Na ruim een kwartier was er de eerste mogelijkheid voor GRC toen bij een voorzet van rechts doelman Thom van Ballegooijen nog net Mitchell Bastianen het scoren kon beletten. Na twintig minuten kwam Woudrichem op een 0-1 voorsprong door Bori Secreve al zat er wel een buitenspel luchtje aan.

Vijf minuten later liep Mitcell Bastianen tegen zijn tweede gele kaart aan en kon met rood vertrekken en moest GRC met tien man verder. Een vrije trap van Tim Saaman werd door Nicky Janssen keurig onschadelijk gemaakt. GRC kwam ondanks een man minder toch wat meer in wedstrijd. Een voorzet van Koen van Baardwijk schampte de paal en uit een corner van Wesley v d Oever kopte Rick Ruijtenberg net naast.

Schoten van Roy van Sonsbeek, Tim Saaman (2x) Rick Naayen en Senna Kant werden of gestopt of verdwenen over het doel.

Na rust was GRC duidelijk beter als Woudrichem en kregen ook diverse kansen op de gelijkmaker. Woudrichem moest het in die fase hebben van counters. Een voorzet van de goed ingevallen Samed Köksal ging net voor de paal langs naast en bij een voorzet van Michael v d Oever kon Samed niet goed aan de bal komen.

Na ruim een uur kreeg Michael v d Oever binnen de minuut twee prachtige kansen op de gelijkmaker. Eerst  kopte hij een voorzet van Koen van Baardwijk op de paal en gleed hij een voorzet van Samed Köksal naast het doel. Een schot van Koen van Baardwijk verdween over het doel. Zes minuten voor tijd schoot Michael v d Oever nog in het zijnet.

Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam GRC dan toch dik verdiend op gelijke hoogte toen Carlo Versteeg uit een corner van Koen van Baardwijk binnen kopte 1-1. Maar GRC had niet lang plezier van deze gelijkmaker .Want nauwelijks een minuut later was het Mike van Wouwen die aarzelend optreden van de GRC verdediging afstrafte 1-2.

De goed ingevallen Stan van Tilborg zorgde nog wel wat voor verwarring in de Woudrichem defensie. GRC probeerde alsnog om de gelijkmaker te scoren , maar verder een kopbal van Rick Ruijtenberg die naast ging evenals de kopbal van Carlo Versteeg. Tenslotte werd het schot van Joey Loendersloot nog in de kiem gesmoord.

In deze sportieve wedstrijd vond de matig leidende scheidsrechten het toch nodig om een achttal gele kaarten te geven waarvan er twee werden omgezet in een rode kaart. Naast Bastianen kon ook Jamy Goemaat met rood vertrekken.