8 oktober 2016 14:30

Vink, M.R.G.

Onbekend

GRC 14 blijft thuis ongeslagen

Ook zaterdag bleef GRC 14 thuis tegen MZC’11 uit Zierikzee ongeslagen. Voor rust speelde beide teams niet best en leed GRC 14 veel balverlies en kwamen veel passes verkeerd aan.

Het eerste schot in de wedstrijd was er na achtminuten van Ricky Vroon, wat echter naast ging en een minuut later schoot Sven Heijboer namens MZC’11 voorlangs en kon doelman Schoenmakers een inzet van Wesley v d Oever onderscheppen.

Toen Dennis Mijdam te ver voor zijn doel stond kreeg Martijn van Grunsven de kans om de score te openen, maar zijn te slap schot kon nog door Mijdam worden gekeerd. In de achtiende minuut kon Michael v d Oever alleen op doel af stevenen maar ging zijn schot voorlangs.

Schoten van Ricky Vroon en Henri Versteeg werden beide door een verdediger geblokt. Na bal verlies op het middenveld kwam GRC goed weg toen een schot van Sven Heijboer via de binnenkant van de paal weer terug in het veld sprong.

Na ruim een half uur een geweldig schot van Ricky Vroon, op aangeven van Maba, welk op de lat uiteen sprong. Maar drie minuten voor rust was het wel raak toen Samed Köksal met een prachtige lob doelman Schoenmakers het nakijken gaf 1-1. Toch werd het nog bijna gelijk toen een schot van Corne Schilperoort rakelings langs de paal voorlangs verdween.

Na rust een veel beter spelend GRC 14 en hadden de gasten weinig meer in te brengen. Ze werd een schot van Maba door een verdediger van de lijn gehaald. Maar in de 58ste minuut was het opnieuw raak toen Wilco v Oord uit een corner van Ricky Vroon raak kopte 2-0.

Het had er alle schijn van dat de score nog verder uitgebreid kon worden. De gasten hadden weinig in de melk te brokkelen, maar hadden het geluk dat bij GRC 14 het vizier niet op scherp stond. Na een groot uur onderschepte de doelman een goede pass van Lars Verwijst op Henri Versteeg en nauwelijks een minuut later passeerde Maba de doelman, maar werd zijn inzet nog door een verdediger van de lijn gehaald.

Met nog een kwartier te gaan ging Maba iets te vroeg naar de grond om een voorzet van Samed Köksal doeltreffend af te ronden en schoot diezelfde Samed op aangeven van Maarten Lievaart over. En er volgde nog meer kansen. Goed doorgaan van Maarten Lievaart deed de bal bij Michael v d Oever belanden die echter de doelman op zijn weg vond en verdween een schot van diezelfde v d Oever in de handen van de doelman. Aan de andere kant verdween een schot Jeroen de Wild naast het doel van Mijdam.

Twee minuten voor tijd zette Maba Michael v d Oever alleen voor de keeper en het schot stopte en was het Stijn v d Stelt die de bal rond de middenlijn opving en probeerde om de te ver voor zijn doel staande doelman te verschalken. Echter de bal verdween over de doelman, maar verdween eveneens rakelings over de lat.

GRC 14 behaalde dus een nuttige overwinning tegen een toch matig spelend MZC’11 en bleef hiermee dus thuis ongeslagen en wacht volgende week de kraker tegen Almkerk. En laten we dan hopen dat we dan ook van die hatelijke nul af kunnen komen in uitwedstrijden.