1 oktober 2016 14:30

Essen, G. van

Onbekend

Oudemaas overklast GRC 14

GRC 14 leed zaterdag opnieuw een nederlaag tegen een slimmer spelend Oudemaas. Veel balverlies en veel slechte passes voor rust en mochten zij blij zijn dat het bij rust slechts 2-0 was. Na rust ging GRC 14 een op een spelen om te trachten wat aan die stand te doen. Maar scheidsrechter van Essen was hen daar zeker niet bij gezind.

Vanaf de aftrap kregen de gastheren al diverse mogelijkheden om de score re openen en mocht GRC blij zijn dat er na tien minuten al niet een 2-0 achterstand op het bord stond.

Na drie minuten ging een schot van Desailly Sousa net over de lat .Even later een enorme kans voor Virgil Maatrijk na mistasten van Lars Verwijst en moest Dennis Mijdam alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. Drie minuten later de tweede grote kans na opnieuw een slordigheid in de GRC defensie, maar Desailly Sousa was zo vriendelijk om niet te scoren.

Na een kwartier het eerste wapenfeit van GRC  toen Maarten Lievaart uit een voorzet van Samed Köksal over kopte. Uit de tegenaanval  was het wel raak toen een schot van Desailly Sousa door Virgil Maatrijk van richting werd veranderd en achter Dennis Mijdam in het doel verdween 1-0.

Na een kleine twintig minuten kopte Wilco v Oord een door Wesley v d Oever genomen vrije trap over het doel. Een minuut of acht later had GRC een vrije trap moeten krijgen toen een Oudemaas verdediger de bal terug speelde op zijn keeper, die de bal oppakte en snel weer in het spel bracht en Denzel Dos Santos kon scoren 2-0. De eerste fout van scheidsrechter van Essen en zeker niet de laatste fout.

Zoals gezegd ging GRC na rust een op een spelen om te trachten wat aan de achterstand te doen. GRC kwam wat meer aan de bal, maar  bleven toch slordig. Uit een vrije trap van Wesley v d Oever kopte Ricky Vroon naast en uit een prima voorzet van Michael v d Oever kopte Maba met een zweefduik eveneens rakelings naast. Een vrije trap van Ricky Vroon werd door Maarten Lievaart door gekopt en ver dween in de handen van keeper van den Belt.

In de 66ste minuut kwam GRC goed weg toen Euson van Hek met een lobje over Mijdam bijna scoorde, maar de bal verdween ook net over de lat. Vijf minuten had GRC een strafschop moeten krijgen toen Maba met twee handen naar de grond werd geduwd , maar de scheidsrechter weigerde deze te geven en beging hij de tweede grote fout in het nadeel van GRC 14. Nauwelijks een minuut kon Maba alleen op doel af, maar kon doelman van den Belt op tijd redding brengen. Met nog een minuut of tien te gaan had Oudemaas de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien toen zij binnen twintig seconden twee levensgrote kansen kregen. Eerst was het Desailly Sousa die miste en gelijk erop miste Euson van Hek.

En dan met nog vijf minuten te spelen de derde grote fout van de scheidsrechter toen Desailly Sousa een enorme grote kans miste maar door de scheidsrechter werd getroost door hem  een strafschop te geven. Vriend en vijand stonden verbaasd te kijken. Niemand had gezien of er een overtreding was begaan. Denzel Dos Santos benutte dit vervroegde Sint Nicolaas cadeautje gretig 3-0.

GRC leed hiermee een verdiende nederlaag, maar had het er heel anders uit kunnen zien als de scheidsrechter die drie fouten niet had gemaakt. Volgende week wordt er gespeeld tegen nummer laatste MZC’11 uit Zierikzee en zal er gewonnen moeten worden om niet verder af te zakken.