3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

Na vier nederlagen eindelijk weer winst voor GRC 14

Na vier nederlagen kon GRC 14 zaterdag eindelijk weer eens winnen. In een spannende wedstrijd werd FC Breukelen met 1-2 verslagen.

Voor rust was Breukelen beter en veel gevaarlijker en mocht GRC blij zijn dat het maar 1-0 was. Als het vizier van spits Mike Versloot op scherp had gestaan had de wedstrijd voor rust al beslist kunnen zijn in het voordeel van Breukelen. Geweldig keepers werk van Nicky Janssen stond dit in de weg.

In de beginfase pakte hij een schot van Luke Molkenboer en een vrije trap van  Rachid Maamri verdween naast het doel. Maar na een kleine tien minuten moest hij toch zwichten toen Mike Versloot op links doorbrak en in de korte hoek de 1-0 binnen schoot. Aan de andere kant verdween een schot van Koen van Baardwijk op het dak van het doel.

Na een kwartier kwam GRC goed weg, toen het schot van Mike Versloot die opnieuw geheel vrij stond, via de paal naast ging. Een schot van Ricky Vroon verdween eveneens naast het doel. Na een klein half uur kwam GRC twee keer goed weg toen uitblinker Mike Versloot tot twee keer toe alleen voor Nicky Janssen op dook. Bij de eerste redde Nicky Janssen subliem en bij zijn tweede poging omspeelde hij wel Nicky en schoot hij de bal naast. Aan de andere kant kon doelman Sem van Steenis nog net redding brengen bij een kopbal van Michael v d Oever.

In de tweede helft kwam Samed Köksal in het veld voor Wilco  van Rossem en ging GRC veel agressiever spelen en dit leverde ook kansen op. Een voorzet van Samed Köksal kon de doelman nog net onderscheppen en verdween een schot van Dennis van Es via een tegenstander naast het doel. Uit een corner kopte Rick Ruijtenberg eveneens naast. Na 52 minuten werd een doelpunt van Aras Salah Hussein wegens buitenspel afgekeurd. Twee minuten later kwam GRC verdiend op gelijke voet toen Samed Köksal uit een voorzet van rechts kon binnen schieten 1-1.

Nog geen vijf minuten kwam GRC zelfs op voorsprong toen Mitchell Bastianen op aangeven van Koen van Baardwijk kon scoren 1-2. Vijf minuten was er opnieuw een sublieme redding van Nicky Janssen met de voet bij een inzet van Mike Versloot. Weer twee minuten had GRC de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien als Mitchell Bastianen de bal had afgegeven op Michael v d Oever in plaats van zelf een poging te wagen.

Hierna moest GRC ver terug in de verdediging en kon soms met kunst en vliegwerk overeind blijven. Eerst ging een schot van Mike Versloot naast en even later moest Nicky Janssen met een geweldige redding diezelfde Versloot het scoren beletten. Met nog een kwartier te gaan schoot Giorgio Molenbeek een vrije trap in de handen van Janssen. Een minuut voor tijd liep Tijn van der Velden tegen een lullige tweede gele kaart omdat hij na een blessure behandeling te vroeg het veld weer in kwam.

In die laatste minuten moest GRC met tien man alles uit de kast halen om een gelijk spel te voorkomen maar door een enorme inzet van iedereen konden zij de drie punten toch mee naar huis nemen en dat was zeker niet onverdiend. Volgende week speelt GRC thuis tegen Woudenberg.