4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 lijdt tweede nederlaag dit seizoen

GRC 14 leed zaterdag voor de tweede keer een nederlaag tegen de nummer twee van de ranglijst Zuidvogels. Tot de rust kon GRC de gasten aardig partij geven tot de 42ste minuut toen Luuk van Hemert ongelukkig zijn tegenstander raakte en met rood kon vertrekken. Dit was dan ook de kentering in de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Huizen, maar de kopbal Youri van Kommer ging naast. Twee minuten later was er een kansje  voor Wilco van Rossem die een voorzet van Michael v d Oever net niet goed kon raken en zodoende naast schoot. Na een kleine tien minuten stopte Nicky Janssen tot twee keer toe een inzet van opnieuw Youri van Kommer.

Twee minuten later kwam GRC toch wel verrassend op een 1-0 voorsprong  toen Koen van Baardwijk een voorzet van Marco Strik binnen kopte. Maar lang plezier had GRC niet van deze voorsprong, want vier minuten later was het al weer gelijk toen Wilco van Rossem een schot van Redouan Boussoufi van richting veranderde en Janssen kansloos was 1-1.

Uit een corner kopte Hidde van Erkel over en voorkwam Nicky Janssen door goed uit te komen een doelpunt van Zuidvogels. Zuidvogels kreeg in deze perioden vijf of zes corners te nemen en uit een van deze corners schoot Jorni Camps hoog over het GRC doel. Pas na een minuut vijf en twintig kreeg GRC haar eerste corner die door Wesley v d Oever werd genomen en waaruit Carlo Versteeg over kopte.

Na ruim een half uur moest doelman Danny Versteegt ver uit zijn doel komen om Luuk van Hemert het scoren te beletten. Hierna werd Zuidvogels sterker en ook iets beter, maar verdween een schot en een kopbal over en naast. Drie minuten voor rust sloeg het noodlot voor GRC toe toen Martin Cambell was doorgebroken en ongelukkig werd geraakt door Luuk van Hemert die van scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen de rode kaart werd voorgehouden en moest GRC met tien man verder.

In de tweede helft moest GRC dus proberen om toch in onder tal een puntje uit het vuur te slepen al zou dit een loodzware opgave worden. Zuidvogels ging meer druk zetten en moest GRC steeds verder terug, maar wisten toch redelijk op de been te blijven tot twintig minuten voor het einde. De gasten probeerde met afstandsschoten Nicky Janssen te verschalken, maar die wist alsnog een doelpunt te voorkomen door schoten van Redouan Boussoufi en Jorni Camps onschadelijk te maken.

Na ruim een uur werd een voorzet van Koen van Baardwijk nog tot corner verwerkt en schoot Wesley v d Oever deze corner in de handen van de keeper. Maar twintig minuten voor tijd moest GRC toch buigen toen Martin Cambell geheel vrij stond en gemakkelijk de 1-2 kon scoren. Twee minuten later kon diezelfde Cambell de wedstrijd definitief op slot gooien toen hij alleen voor doel verscheen , maar ditmaal bracht Nicky Janssen redding.

GRC probeerde het nog wel, maar Zuidvogels gaf geen krimp. Drie minuten voor tijd viel dan toch definitief het doek voor GRC toen Youri Kommer een voorzet van rechts kon binnenschieten 1-3. Tot slot schoot Ricky Vroon nog een vrije trap in het zijnet.

Dinsdag a.s. krijgt GRC de kans om zich te revancheren als het de vorige week uitgestelde wedstrijd tegen Nivo Sparta moet inhalen. Aanvang 19.30 uur. En zaterdag a.s. komt FC De Bilt op bezoek Aanvang 14.30 uur