4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

GRC 14 – WNC 2-3 Ruststand 1-1

GRC 14 kreeg zaterdag tegen angstgegner WNC uit Waardenburg haar eerste nederlaag te slikken. Voor rust kon GRC de gasten aardig bijbenen en waren iets beter dan WNC.

De eerste mogelijkheid was er dan ook in minuut een toen Mitchel Bastianen op links door kwam en Koen van Baardwijk niet goed aan de bal kon komen. Nauwelijks een minuut later verdween een schot van diezelfde Bastianen net naast. Aan de andere kant kopte Melvin van Gestel uit een voorzet van links net over en werd het schot van Gideon Emanuels door Nicky Janssen gepakt. Even als het schot van Nehemia Sanaky waar Nicky echter twee pogingen voor nodig had.

Het spel golfde in deze fase op en neer en nu was het opnieuw een schot van Mitchel Bastianen wat nu echter geblokt werd, en een goed schot van Michael v d Oever verdween rakelings naast de paal.

Halverwege de eerste helft kwam GRC toch op voorsprong toen Dennis van Es  Michael v d Oever aanspeelde  die zijn inzet gestopt zag worden door doelman Dick van Loon en Koen van Baardwijk in woud van spelers de bal in het doel kon werken 1-0.

Na een half uur kwam GRC goed weg bij een schot van de linker kant wat voorlangs ging en niemand aanwezig was om in te tikken. In minuut 45een afstandsschot van Dennis van Es wat uitstekend door de WNC doelman werd gestopt. En toen iedereen dacht dat GRC wel met een 1-0 voorsprong zou kunnen gaan rusten  was het Gideon Emanuels die hier anders over dacht en alsnog de 1-1 ruststand op het bord schoot.

Na rust een veel beter WNC en was het diezelfde Emanuels die na twee minuten na slecht verdedigen van GRC opnieuw toesloeg 1-2. WNC hield GRC onder druk en wisten niet onder de druk uit te komen. Het uitvallen van Mitchel Bastianen speelde GRC dan ook partte .

Op alle fronten was WNC de bovenliggende partij en GRC zelden op de WNC helft verschijnen. Na ruim een uur verdween een schot van Matthijs van Gessel nog over het doel van Nicky Janssen , maar in minuut 67 leek het doek dan definitief voor GRC te vallen toen Jesse Dibbets met lage schuiver de 1-3 op het bord bracht. Met enkele reddingen op schoten van Kay van den Boogaard kon Nicky nog erger voorkomen. GRC toonde weinig stootkracht voorin mede door het al eerder genoemde uitvallen van Mitchell Bastianen.

GRC probeerde in de slotfase nog wel wat terug te doen ,maar de krachten ontbraken. Een schot van Koen van Baardwijk was daar een voorbeeld van de kon vrij simpel door de doelman worden gepakt. Drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd werd het toch nog 2-3 toen Wesley v d Oever een vrije trap van Koen v Baardwijk kreeg aangespeeld en zijn schot afketste op een verdediger en de bal voor de voeten van Marco Strik belandde en kon scoren.

De resterende tijd was echter te kort om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. En zo was de eerste nederlaag een feit en wacht aanstaande zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Nivo Sparta waarvan vorig jaar nog met 6-0 van werd verloren. Aanvang 15.00 uur