Schenkels, J.P.A.A.

Accommodatie

Onbekend

Oranje Wit –GRC 14 4-2 Ruststand 1-1

GRC 14 leed zaterdag een geflatteerde nederlaag tegen Oranje Wit in Dordrecht. Dit was zeker niet nodig geweest. Onnodig weggegeven doelpunten, een onthouden strafschop en het te laat inbrengen van de wissels waren mede de oorzaak tot dit verlies.

Al na twee minuten keek GRC tegen een achterstand aan toen Dennis Mijdam bij een afstandsschot van Tevin Biekman finaal over de bal heen dook 1-0. GRC was duidelijk aangeslagen door deze vroege tegentreffer, en dit duurde tot de twintigste minuut. In de 11e minuut pakte Mijdam een vrije trap van Sanzio Dieterich goed en een schot van Christiaan Perrier ging hoog over. Aan de andere kant kopte maarten Lievaart een voorzet van Samed Köksal net naast.

Twee minuten later was er wel succes toen een corner van Ricky Vroon verlengd werd en Wilco v Rossem kon binnen tikken 1-1. GRC kwam vanaf dat moment steeds beter in de wedstrijd en kregen daarbij ook kansen om op voorsprong te komen. Eerst na ruim een half uur een prachtige combinatie tussen Henri Versteeg en Michael v d Oever waarbij de laatste weer terug lag op Henri, diens schot echter op de paal belandde. Nauwelijks een minuut later een schot van opnieuw Henri Versteeg wat net naast verdween en kon even later Samed Köksal net niet bij de bal bij een voorzet van Michael v d Oever .

Aan de ander kant verdween een schot van Arto Dielhof via de rug van Marco Strik, die Mijdam op het verkeerde been zette, rakelings naast. Op slag van rust moest Wilco v oord een schot Christiaan Perrier van de doellijn halen. GRC 14 had bij rust zeker een voorsprong verdiend.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren volledig voor Oranje Wit en kon GRC zich niet aan de druk ontworstelen. In de 56ste minuut kon Dennis Mijdam in eerste instantie een schot van Sanzio Dieterich nog keren, maar was bij de tweede poging kansloos 2-1. Bij een vrije trap van Ricky Vroon gingen beide Wilco’s onder de bal door en verdween de bal zodoende naast het doel. Uit een vrije trap van opnieuw Ricky werd de kopbal van Maarten Lievaart goed door doelman Nicky de Jong gestopt.

Bij een vrije trap van Sanzio Dieterich maakt Mijdam zijn fout van de eerste helft weer ruimschoots goed door de bal uit de hoek te rammelen. Een vrije trap van Ricky Vroon verdween in de muur en bij een voorzet van Wesley v d Oever ging Marco Strik onder de bal door. Met nog een kwartier te gaan ging de verdediging opnieuw in de fout en kon Sanzio Dieterich gemakkelijk de 3-1 binnen schieten en moest Dennis Mijdam in de drie minuten hierna tot drie keer redding brengen bij inzetten van Edison Warner en Christiaan Perrier.

GRC 14 probeerde nog wat terug te doen en door het inbrengen van twee wissels werd het ook gevaarlijker voor het Oranje Wit doel. Maar acht minuten voor tijd viel het doek definitief toen Christiaan Perrier er 4-1 van maakte, wat wel erg naar buitenspel rook. Toch deed GRC twee minuten later nog wat terug toen een corner van Ricky Vroon door Maarten Lievaart werd binnen gewerkt 4-2. Even later verzuimde de overigens goed leidende scheidsrechter Schenkels, de bal op de stip te leggen toen Maba met twee handen  naar de grond werd geduwd. Als GRC na rust de inzet en het spel van voor de rust had voorgezet had deze wedstrijd niet behoeven te worden verloren.