Vreeswijk, W. van

Accommodatie

Onbekend

Nivo Sparta – GRC 14 1-2  Ruststand 0-0

In deze wedstrijd konden beide teams bij winst zich plaatsen voor de volgende ronde voor de KNVB beker. Voor rust was Nivo Sparta de betere ploeg. Maar in het verloop van de tweede helft  trok GRC  de wedstrijd langzaam naar zich toe en het laatste kwartier was GRC duidelijk de betere van Nivo Sparta.

Vanaf de aftrap trok Nivo Sparta ten aanval en moest GRC vooral bezig houden met verdedigen. Een schot van Jeroen Sterrenburg belandde in de handen van Pieter Muilwijk en ging een schot van Erik van Beekveld net over het doel. Even later een goede aanval over rechts van Jordi de Wit die voorgaf op Erik van Beekveld die de bal echter naast het doel gleed.

Na elf minuten het eerste gevaar van GRC toen Samed Köksal op de rand van de zestien werd neergelegd en Wesley v d Oever de vrije trap op de lat schoot. Na ruim een kwartier werd een vrije trap Johnnie Noorhoek vrij gemakkelijk door Pieter Muilwijk gestopt en ging een schot van Jordi de Wit hoog over. Een schot van Pascal Smits werd door een tegenstander geblokt en verdween net naast.

Na een half uur kwam GRC goed weg bij een vrije trap van Jeroen Sterrenburg welke net naast ging. Tien minuten later had Nivo Sparta de kans om de score te openen toen Willem Looijen alleen voor Pieter Muilwijk verscheen, die echter geweldig redde met de voet. Op slag van rust waren er nog twee mogelijkheden voor de gastheren. Eerst schoot Jordi de Wit naast en een vrije trap van Leroy Peelen belandde in de handen van Pieter Muilwijk.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Nivo Sparta toen een schot van Erik van Beekveld door Wilco v Oord van de doellijn werd gehaald. In de tegenstoot schoot Michael van den Oever voorlangs nadat hij door Ricky Vroon diep werd gestuurd. Na een klein uur werd Maba de ruimte in gestuurd en kon keeper Dennis Westerlaken nog ternauwernood met de voet redding brengen. In diezelfde minuut twee grote kansen voor Nivo Sparta. Eerst was het D van Riel die voor open doel in de handen van Muilwijk schoot en gelijk daarop schoot Johnnie Noorthoek hoog over.

Een minuut of zes later een goede aanval van GRC via Henri Versteeg en Michael v d Oever die de bal afspeelde op Pascal Smits en hij echter net niet bij de bal kon. Een vrije trap van Wesley v d Oever verdween net over de lat. Met nog ruim een kwartier te spelen werd Wilco v Oord door Willem Looijen het bos ingestuurd, die aflag op de vrij staande Jordi de Wit die vrij gemakkelijk de 1-0 op het bord kon zetten.

Na deze tegengoal trok GRC ten aanval om de gelijkmaker te bewerkstellen en moest Nivo Sparta ver terug en had dit een minuut of acht voor tijd dan ook succes toen Maarten Lievaart de bal door tikte op Henri Versteeg die vrij gemakkelijk de gelijkmaker kon scoren. Nauwelijks eAen minuut later had het al 1-2 kunnen worden toen Maba zwaar gehinderd alleen op doel af ging. Maar keeper Westerlaken kon nog net met de voet redding brengen.

Weer even later geeft Maba de bal keurig voor op Michael v d Oever die echter de bal te slap in schiet en de keeper gemakkelijk kan stoppen net als bij een kansje van Maarten Lievaart. Vlak voor tijd was het opnieuw Maba die zwaar werd gehinderd , maar zich toch kon los worstelen, en de bal keurig achter de keeper kon werken. In de laatste minuut ging een schot van Pascal Smits nog tegen de lat na goed voorbereidend werk van Henri Versteeg en Maarten Lievaart.

Door dit resultaat heeft GRC 14 zich samen met TOP geplaatst voor de volgende ronde en is deze overwinning een goede opsteker voor de start volgende week van de competitie thuis tegen Nieuw Lekkerland.