4 juni 2016 14:30

Wijk, D. van

Onbekend

GRC 14 promoveert naar de 1e Klasse

In de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1eklasse heeft GRC 14 het toch geflikt om na FC Axel en Bruse Boys nu ook Heerjansdam te verslaan. De eerste twintig minuten hadden de gasten het betere van het spel. Zij wisten elkaar beter te vinden. Maar daarna was kwam GRC steeds beter in de wedstrijd en konden zij zich goed staande houden.

De eerste kans was er voor Heerjansdam die echter door Wilco v Oord werd bedwongen. Twee minuten later een te zachte terug speelbal van Wilco v Oord op Dennis Mijdam waarvan Boy Stoops echter niet van wist te profiteren.Weer een minuut later een vrije trap van David v d Linden die door Dennis Mijdam werd gepakt ,evenals een voorzet van Jelmer Nugteren die hij onderschepte.

Na tien minuten de eerste mogelijkheid voor GRC toen een voorzet van Michael v d Oever iets te hoog was voor Maba en even later een voorzet van Maba die nog net kon worden weggekopt. Na ruim een kwartier een goede ingreep van Mijdam toen Dennis Bergman gevaarlijk door kwam. Vijf minuten een schot van Dennis Bergman, welk in het zijnet belandde.

Na ruim een half uur kwam Heerjansdam goed weg toen Maba de keeper al was gepasseerd en David v d Linden de bal  nog van de doellijn kon halen. Even later weer pech voor Maba toen bij een goede aanval hij via onderkant lat de bal weer in het veld zag springen. Vijf minuten voor rust een enorme kans voor Boy Stoops om Heerjansdam op voorsprong te zetten. Voor een leeg doel uit een voorzet van rechts schoot hij naast. Tenslotte schoot Wilco v Rossem in de voorlaatste minuut nog naast.

Tweede helft

De tweede helft domineerde GRC 14 volledig de wedstrijd, maar wisten voor alsnog de geweldige keeper Sander Schreuder niet te passeren. Twee minuten na rust een uitstekende aanval via Michael v d Oever en Lars Verwijst waarbij Mike Sloof nog net kon ingrijpen. Een vrije trap van Wesley v d Oever belandde in de muur. Bij een doorbraak van Maba kon een verdediger nog ternauwernood ingrijpen. Twee minuten later stoomt Wilco v Rossem op naar de achterlijk en werd zijn voorzet door Michael v d Oever naast geschoten.

Na een klein uur kreeg GRC enkele corners die alle door Ricky Vroon werden genomen en die voor veel onrust zorgde in het Heerjansdam doelgebied. Bij de eerste kon de keeper de bal wegstompen. De tweede kwam bij Michael v d Oever die met een omhaal de bal bij Maba bracht die in de handen van uitblinker keeper Schreuder schoot. Het laatste kwartier was aangebroken en  mocht Ricky Vroon opnieuw een corner nemen en opnieuw draaide de bal gevaarlijk in de doelmond en opnieuw stompte de keeper de bal uit de doelmond.

De laatste tien minuten kwam Heerjansdam toch weer iets meer aan de bal en kreeg het ook weer wat kleine kansjes. Eerst miste Gert Jan Plaizier en kon Dennis Mijdam de bal gemakkelijk oprapen. Een voorzet van Vincent Francke werd door Jelmer Nugteren hoog over geschoten en een vrije trap van Thomas Oomsen verdween in de handen van Dennis Mijdam. Dit was tevens het einde van de wedstrijd en volgende een verlengging.

Eerste verlenging.

Al vrij snel in deze verlenging werd er door beide teams gescoord. Na twee minuten kon Dennis Mijdam nog een doelpunt voorkomen toen een vrije trap van Thomas Oomsen voor hem opsprong, maar hij toch alsnog de bal kon pakken. Twee minuten later dan de openingstreffer toen uit een voorzet van Samed Köksal ,Maba met een laag schot de keeper het nakijken gaf 0-1.Lang kon GRC niet genieten van de voorsprong, want drie minuten was het al weer gelijk toen bij een voorzet vanaf de rechter kant Jelmer Nugteren totaal werd vrij gelaten en hij alleen maar tegen bal behoefde aan te lopen om te scoren 1-1.

Tweede verlenging

Heerjansdam had geen krachten meer om het GRC 14 nog echt moeilijk te maken en GRC domineerde de laatste vijftien minuten dan ook volledig. Het was niet wachten of GRC zou scoren, maar wanneer het zou toeslaan. En in de achttiende minuut was het dan zover. Bij de zoveelste gevaarlijke corner van Ricky Vroon beroerde Dennis Bergman de bal met zijn hoofd en verschalkte hierbij zijn eigen keeper 1-2. Twee minuten had Maba de wedstrijd definitief kunnen en moeten beslissen toen hij alleen op doel afstormde, maar de bal te ver voor zich uitspeelde en de keeper nog kon ingrijpen. Heerjansdam was kompleet kapot gespeeld en mocht blij zijn dat GRC niet meer scoorde. De kansen waren er wel. Eerst een goede redding van Schreuder op een schot van Samed Köksal. Daarna lanceerde Samed Köksal Henri Versteeg die alleen op de keeper af kon gaan, maar die redde door zich op voeten van Henri te werpen en tenslotte opnieuw een geweldige redding op een schot van Maba.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Wijk uit H.I.Ambacht stormde heel de GRC aanhang het veld op om de promotie naar de 1e klasse met de spelers te vieren.