GRC 14 plaatst zich voor finale nacompetitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 2 nacompetitie

31 mei 2016 19:15

Essen, G. van

Onbekend

GRC14 is dinsdag weer een stap dichterbij promotie naar de 1e klasse gekomen door in de verlenging met 3-2 te winnen van Bruse Boys. Voor rust had Bruse Boys nog wel het betere spel, maar na rust was GRC de betere ploeg.

Na zes minuten was de eerste kans wel voor GRC toen Michael v d Oever zijn schot voorlangs zag gaan en even later schoot Ricky Vroon hoog over. Hierna nam Bruse Boys het heft in handen en kregen zij ook de betere kansen. Zo ging een schot van Mats Willemse voorlangs en kopte Tom Blomaard rakelings over. Bij een schot van Mats Willemse stond Dennis Mijdam genageld aan de grond, maar verdween de bal gelukkig  weer net naast. Aan de andere kant kon doelman Mark Giljam nog net een voorzet van rechts onderscheppen alvorens Maarten Lievaart gevaarlijk kon worden.

Na ruim een half uur verdween een schot van Yarick Dorst net over en kon Dennis Mijdam een schot van Koen v d Berge klemvast pakken evenals een schot van Tom Blomaard. Tien minuten voor rust een snelle counter van Bruse Boys die nog net door Wilco van Oord kon worden onderschept. Maar één minuut later kwam Bruse Boys toch op voorsprong toen Maarten Lievaart zijn tegenstander binnen het strafschopgebied onderuit haalde en de goed leidende scheidsrechter van Essen uit Best de bal op de stip deponeerde en Mats Willemse het vonnis  voltrok 0-1.

Op slag van rust kreeg Bruse Boys nog twee grote kansen om de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Eerst was het de gevaarlijkste man van de gasten ,Dylan Adelaar, die alleen op doel af kon stomen. Maar Dennis Mijdam,  de man van de wedstrijd, redde subliem. En op slag van rust was het Tom Blomaard die voor open doel over kopte. GRC 14 mocht blij zijn dat het kon gaan rusten met een 0-1 achterstand.

2e helft

Na rust waren in de beginfase de eerste kansen weer voor Bruse Boys. Eerst was het Mats Willemse die een voorzet van links voor open doel naast kopte. Een minuut of vier later konden de gasten bijna profiteren toen twee GRC spelers elkaar in de weg liepen en Dylan Adelaar alleen op doel af kon gaan, maar opnieuw Dennis Mijdam op zijn pad vond.

Maar na een klein uur spelen nam GRC 14 de regie in handen en bestookte het doel van de gasten , maar moesten alert blijven op de snelle counters. Uit een voorzet van Maba redde de keeper alvorens Maarten Lievaart gevaarlijk kon worden. GRC bleef op zoek naar de gelijkmaker en dat had zomaar na een uur gekund toen een afstandsschot van Michael v d Oever via onderkant lat weer terug in het veld sprong.

Even later een snelle counter die nog ternauwernood kon worden gered door Wilco v Oord. Vlak daarna een snelle uitbraak van Maba die de bal naar Henri Versteeg schoof en diens schot in de handen van de keeper verdween evenals even later een schot van Maba. Een schot van Michael v d Oever kon Giljam nog tot corner tikken. Maar uit de corner van Wesley v d Oever kopte Wilco v Oord de bal voor de voeten van Henri Versteeg die de bal in de rechter benedenhoek prikte 1-1.

Nog geen twee minuten later kwam GRC 14 verrassend op voorsprong toen Michael v d Oever op rechts  de hele achterhoede op snelheid klopte en hij door een tegenstander via een overtreding tot staan werd gebracht en scheidsrechter van Essen de bal opnieuw op de stip deponeerde. En aan Wilco v Oord de taak om deze te verzilveren en dat deed hij dan ook feilloos 2-1. Bruse Boys ging hierna weer ten aanval om alsnog de gelijkmaker te scoren. Een schot van Dennis Hoep ging rakelings naast, evenals een vrije trap van Mats Willemse. Een kopbal van  Michiel Maaskant  ging over. Met nog vijf minuten te gaan kreeg GRC 14 nog een drietal dotten van kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst stormde Michael v d Oever alleen op doel af en kon de keeper met de voet redden. Vervolgens tot twee keer toe kansen voor Maba. Eerst knalde hij onderkant lat waarop de bal weer terug in het veld sprong en vervolgens vond hij keeper Giljam op zijn pad. Maar in de laatste minuut kreeg GRC 14 alsnog het deksel op de neus toen de bal niet goed door de verdediging werd weggewerkt en Koen v d Berge de bal achter Mijdam schoot 2-2. Met deze tegenvaller werd het einde gehaald en zou er nog een verlenging van twee maal een kwartier volgen.

Eerste verlenging

Ook nu was de eerste kans weer voor de gasten. Maar het schot van Mats Willemse verdween naast en moest Dennis Mijdam even later met de voet redding brengen bij een schot van Dennis Hoep,net als één minuut later bij een schot van Mats Willemse. Op slag van het einde van de eerste verlenging was het opnieuw GRC die de leiding nam. Uit een pass van Henri Versteeg scoorde Michael v d Oever beheerst de 3-2.

Tweede verlenging

Nog een kwartier moest GRC 14 proberen om deze stand over de streep te trekken. Maar GRC wilde de wedstrijd zo snel mogelijk op slot gooien en kregen hiervoor ook de kansen. Eerst snelde Maba op links zijn tegenstander voorbij en gaf een voorzet die echter door de keeper werd onderschept. Even later kon Michael v d Oever alleen op doel af en kon de keeper redding brengen. Aan de andere kant een geweldige redding van Dennis Mijdam op een kopbal van Dennis Hoep. Gelijk erop een prachtige aanval van GRC waarbij Michael v d Oever naast schoot. Er ontstond veel ruimte achterin bij Bruse Boys waar GRC onvoldoende van kon profiteren . Zo kon de uitstekende keeper van de gasten opnieuw redding brengen bij een kans voor Michael v d Oever. En Bruse Boys bleef loeren op de counter. En bij een diepe bal op Dennis Hoep moest Mijdam opnieuw alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen en ging een schot van Tom Blomaard naast. Twee minuten voor het einde een doorbraak van Maba die echter op de paal schiet. Weer later breekt Samed Köksal en werd neergehaald door Yarick Dorst, die daarbij de rode kaart ontving.  De vrije trap van Wesley v d Oever ging naast en dit was tevens de laatste handeling van de wedstrijd en was bij het laatste fluitsignaal de finale gehaald.

De finale wordt zaterdag gespeeld tegen Heerjansdam op het veld van Unitas te Gorinchem. De aanvang van deze wedstrijd is vastgesteld op 14.30 uur.