Mannen zaterdag, 2, 1e klasse/2e klasse 5 nacompetitie

21 mei 2016 14:30

Ooijen, G.J.C. van

Onbekend

In de strijd voor promotie naar de 1e klasse leed GRC 14 2 een onnodige nederlaag tegen het al in die klasse spelende Altena.GRC was zeker niet de mindere van Altena en was in de eerste helft de betere ploeg.

Het eerste gevaar kwam na zeven minuten van rechts toen een voorzet van Koen Hijmering nog kon worden onderschept door Ben Hoeke.Drie minuten later kwam GRC goed weg toen een afstandschot van Marco v Krugten over Pieter Muilwijk op de lat uiteen spatte.Weer drie minuten later had Altena de mazzel dat uit een voorzet van Ruben v Tilborg de bal door Danny Smits op de paal werd geschoten.

Het spel golfde over en weer.Pieter Muilwijk pakte een schot van Fabian Ebert uitstekend en kopte Joachim den Dekker uit een vrije trap van Govert van Tilborg net naast.Een schot van Danny Smits ging via een tegenstander nog corner en ging aan de andere kant een schot van Marcel v d Stelt hoog over.

Net voor rust aan beide zijde nog een mogelijkheid om de score te openen.Zo werd een vrije trap van Govert v Tilborg door keeper Maik Herremans nog tot corner verwerkt en haalde GRC doelman Pieter Muilwijk een schot van Ben Hoeke uit de kruising.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld met mogelijkheden aan beide zijde.Een schot van B van Houwelingen werd goed door Pieter gestopt en kopte Luuk Advocaat uit een vrije trap over.Aan de andere kant ging een vliegend schot van Joachim den Dekker op aangeven van Danny Smits net naast evenals een schot van Ben Hoeke,en verdween een schot van Robert Biesheuvel in de handen van de keeper.

Met nog ruim een kwartier op de klok moest GRC toch een doelpunt incasseren toen Ruben Moree balverlies leed en  en Fabian Ebert met striemend schot in de linker benedenhoek Pieter Muilwijk verraste 1-0.GRC wilde zich nog niet bij een nederlaag neerleggen en ging op zoek naar de gelijkmaker die dan ook verdiend zou zijn.

Zo werd een vrije trap van Stephan Stevens door Jorn Colijn met de borst over de achterlijn gewerkt en ging een schot van Ruben Moree over.Schoten van van Dian Versteeg en Jarno Kraaij werden door Muilwijk gestopt.De laatste kans van de wedstrijd was er voor Jorn Colijn ,maar kon nog net door de keeper worden weg getikt.

Door deze nederlaag heeft GRC 14 2 nog alle kansen om dit dinsdag a.s. nog recht te zetten en alsnog te volgende ronde te bereiken.Aanvang van deze wedstrijd is 19.00 uur op sportpark Almbos.