28 september 2019 15:00

R.J. (Ron) Huser

Onbekend

GRC 14 boekt eerste overwinning

GRC 14 heeft zaterdag haar eerste overwinning behaald tegen Oranje Wit uit Dordrecht. De thuisclub had het betere van het spel en had ook het meeste balbezit, maar GRC was doeltreffender dan de thuisclub. Vooral de eerste helft had Oranje Wit wel 70% van het balbezit, maar waren de beste kansen voor rust voor GRC 14.

GRC moest ver achter uit en moesten in de beginfase wel vijf of zes corners toestaan die gelukkig niets opleverde. In de zesde minuut maakte de zich goed herstelde Pieter Muilwijk zijn fouten van vorige week meer dan goed door het schot van Mike Langerak uit een mooie aanval onschadelijk te maken.

Na ruim een kwartier kwam GRC tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong toen de keeper en een verdediger elkaar in de weg liepen en Ricky Vroon vanaf de achterlijn van een meter of twintig de bal in het verlaten doel kon schieten. Twee minuten later had het zomaar gelijk kunnen worden toen Jerremy de Lijster alleen op doel af kon stevenen. Maar opnieuw kon Pieter Muilwijk tot twee keer toe redding brengen.

Na het schot van Mike Langerak welk hoog over ging kreeg GRC binnen een minuut twee goede kansen. Eerst was het Ous Traoré die alleen op doel af ging maar te slap in schoot en daarna toen Michael v d Oever goed door ging en een verdediger de bal nog net tot corner kon verwerken. GRC kwam in deze fase dan ook meer op de helft van de tegenstander en kreeg ook wat mogelijkheden. Een steekpasje van Wilco van Rossem  was net tekort en een kopbal van Wilco van oord smoorde in de menigte.

Een misser van Carlo Versteeg leidde bijna tot een doelpunt, maar gelukkig kon hij ten koste van een corner de zaak nog herstellen. Drie voor rust kreeg Ous een diepe bal van Wilco van Rossem en kon opnieuw alleen op doel af stevenen maar strandde ditmaal op doelman Luc Francissen. In blessuretijd kwam Oranje Wit dan toch nog op gelijke hoogte door balverlies bij GRC en was het invaller Patrick Stoel die met een kanonskogel Muilwijk kansloos liet 1-1

De beginfase van de tweede helft gaf eigenlijk eenzelfde spelbeeld te zien met opnieuw een aanvallend Oranje Wit. Maar tot echte doelrijpe kansen kwamen zij niet. Een schot van Jerremy de Lijster kon Muilwijk simpel pakken. In de 57ste minuut sloeg GRC  tegen de verhouding in opnieuw toe toen Michael v d Oever van een meter of twintig de bal genadeloos achter de doelman schoot 1-2.

Aan de andere kant kopte Wilco van Rossem een vrije trap van Manucho Adelino uit het doel. Twee minuten later werd het zelfs 1-3 toen Michael v d Oever goed door ging en vrij kon doorlopen naar het doel en beheerst kon scoren. Oranje Wit voerde toen de druk weer op om te trachten de achterstand te verkleinen. Schoten van Rik Kramer en Patrick Stoel werden door Muilwijk vakkundig onschadelijk gemaakt.

Twee minuten in blessuretijd kwam de spanning toch weer terug toen Dennis van Es op ongelukkige wijze in eigen doel schoot 2-3. Dus werd het toch nog even billen knijpen. Maar na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Ron Huser uit Middelburg kon iedereen opgelucht adem halen en waren de eerste drie punten een feit. Volgende zaterdag volgt er opnieuw een uitwedstrijd tegen WNC uit Waardenburg. Aanvang 14.30 uur.