7 december 2019 14:00

F.J. (Francisco) Alvarez

Onbekend

GRC 14 krijgt opnieuw een flink pak slaag

Voor de vierde keer dit seizoen kreeg GRC 14 een grote nederlaag te slikken met vier of meer doelpunten. Eens te meer bleek zaterdag dat er tegen de top zes weinig of niets te halen en dat de punten gehaald zullen moeten worden tegen de ploegen onder GRC 14.

Al na anderhalve minuut liep GRC achter de feiten aan toen de bal ongelukkig tegen de hand van Rick Ruitenberg stuiterde en scheidsrechter Fransisco Alvarez resoluut de bal op de stip deponeerde en vriend en vijand hierdoor verrast werd.  Dit cadeautje werd door de man van de wedstrijd Jeremy Hubregtse gretig uitgepakt 1-0.

Door deze vroege achterstand was GRC even de weg kwijt en wat later bleek was dit eigenlijk de gehele wedstrijd het geval. Want het duurde niet lang alvorens de 2-0 op het bord kwam. Eerst schoot Huib van Hecke in het zijnet en kon Pieter Muilwijk een schot van Jeremy Hubregtse nog onschadelijk maken. Maar na een klein kwartier kreeg Kloetinge een corner vanaf de rechter kant te nemen  die laag over de grond kwam en waarbij Ronaldo Meijer over de bal stapte en de geheel vrij staande Jeremy Hubregtse de bal onder Pieter Muilwijk binnen schoot.

Een minuut of tien later kreeg GRC een grote kans om wat terug te doen toen Ricky Vroon door Michael v d Oever werd diep gestuurd, maar hij miste voor open doel en schoot de bal naast. Hierna mocht GRC blij zijn dat de score niet verder op liep.

Een voorzet van Daan Esser kon nog net door Muilwijk worden onderschept en een schot van Jeremy Hubregtse ging buiten bereik van Muilwijk naast. Ook een kopbal van Roy Mulder en een kopbal van Jeroen de Jonge konden nog door Muilwijk onschadelijk worden gemaakt. In de slotminuut kon doelman Mitchell Braafhart een kansje van Michael v d Oever nog onschadelijk maken.

De tweede helft eigenlijk een zelfde spelbeeld met een aan vallend Kloetinge  en een verdedigend GRC. Muilwijk kreeg veel werk te verzetten. Schoten van Roy Mulder en Klaas van Hecke werden door hem onschadelijk gemaakt. Maar acht minuten na rust was het opnieuw raak toen uit een identieke situatie als bij het tweede doelpunt bij een corner van rechts Ronaldo Meijer weer over de bal  stapte en door Roy Mulder kon worden in geschoten nadat de bal eerst nog door Dennis van Es van de lijn was gehaald 3-0.

Een kwartier later opnieuw een doelpunt voor de thuisclub toen een voorzet van  Jeremy Hubregtse wel heel erg simpel door Daan Esser kon worden ingeschoten 4-0. Twee minuten werd het bijna 5-0, maar werd de kopbal van Jeroen de Jonge nog van de lijn gehaald. Maar dit was uitstel van executie. Wesley v d Oever maakte een overtreding op de rand van het strafschop gebied, maar de scheidsrechter oordeelde dat het er binnen was, en was het opnieuw Jeremy Hubregtse die mocht aanleggen voor zijn derde doelpunt van de middag 5-0.

Opnieuw dus een flinke opdoffer voor GRC 14 en zal er volgende week thuis weer gewonnen moeten worden van Papendrecht zodat ook zij niet voor de winterstop GRC kunnen passeren op de ranglijst. De wedstrijd zal om 14.00 uur beginnen.