8 februari 2020 14:30

N. (Niels) Boel

Onbekend

Onnodig verlies van GRC 14 tegen hekkensluiter Oranje Wit

GRC 14 speelde zaterdag het eerste half uur heel goed en had dan ook toen al de wedstrijd in het slot kunnen gooien indien zij de kansen die zij kregen hadden benut. Al vroeg in de wedstrijd kwamen zij op een 1-0 voorsprong en kregen daarna binnen twintig minuten nog twee dotten van kansen. Hierna zakte de ploeg terug naar een bedenkelijk niveau.

Na twee minuten verdween een schot van Ricky Vroon voorlangs en pakte Pieter Muilwijk een schot van Mike Langerak uitstekend. In minuut zeven kwam GRC al op voorsprong toen Ous Traoré (volgend jaar verkast naar Achilles Veen) de bal voorgaf op Wilco van Rossem die er 1-0 van maakte. Nauwelijks een minuut later had het 2-0 moeten worden toen een combinatie tussen Samed Köksal en Ous Traoré bij Henri Versteeg belandde, die echter zijn voet niet tegen de bal kon zetten.

In de zeventiende minuut was er opnieuw een grote kans voor Henri Versteeg toen hij vrij voor doel naast schoot. Een vrije trap van Ricky Vroon werd door Wilco van Rossem over gekopt en kopte Ous Traoré een corner van Wesley v d Oever naast. Goed keeperswerk van Luc Francissen voorkwam dat Henri Versteeg gevaarlijk kon worden.

Oranje Wit werd na een half uur steeds sterker en dit leidde dan ook tot de gelijkmaker door matig verdedigen van GRC 14 waarbij de fout al op het middenveld begon en was het Rik Kramer die kon scoren 1-1. Even later verdween een schot van Henri Versteeg over en moest Pieter Muilwijk redding brengen bij een inzet van Gijs Kila. Maar drie minuten later was het diezelfde Kila die Muilwijk van grote afstand door de bal in de rechter bovenhoek te schieten 1-2.

In de tweede helft kwam GRC 14 deze klap niet meer te boven en ging GRC 14 steeds slechter spelen. Het spel was geen schim van vorige week tegen Heerjansdam en kon Oranje Wit zonder veel moeite de overwinning over de streep trekken. GRC 14 kreeg na rust slechts één klein kansje.

Een paar schoten op doel was alle wat GRC 14 kon fabriceren. Zo ging een schot van Ricky Vroon naast en werd een schot van Samed Köksal geblokt. Oranje Wit bleef druk houden en GRC kon hier weinig of niets tegenover zetten.

Ook een schot van Wilco van Rossem verdween naast het doel en vier minuten voor tijd was er dan de eerste kleine kans toen Ous Traoré een voorzet van Max Opsteeg naast schoot. Door dit ver lies kan GRC 14 zowel om hoog als naar beneden kijken omdat het verschil tussen plaats vijf en plaats twaalf(wat nacompetitie betekent) slechts vijf punten bedraagt.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Nivo Sparta die momenteel aan een goede reeks bezig zijn en zal GRC 14 moeten spelen zonder de broers van den Oever omdat Michael geblesseerd is en Wesley een schorsing moet uitzitten (zijn vijfde gele kaart). Zaterdag is eveneens bekend geworden dat Wilco van Oord volgend seizoen voor Almkerk gaat spelen.