1 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Verdiende overwinning van GRC 14 bij Heerjansdam

Na de nederlaag van vorige week tegen Almkerk heeft GRC 14 zich zaterdag keurig hersteld door met 3-2 te winnen  bij Heerjansdam en dit was zeker verdiend en mocht de thuisclub blij zijn dat het niet 5 of 6-2 werd.

Voor rust waren de partijen aardig in evenwicht en ging GRC met een 1-2 voorsprong rusten. De eerste mogelijkheid voor GRC was er al na twee minuten toen een vrije trap van Ricky Vroon door Ousmane Traoré werd ingekopt en de doelman Sander Schreuder redding kon brengen. Tien minuten kon Pieter Muilwijk een schot van Siebren Hoekstra met moeite stoppen en moest een verdediger de bal corner schieten.

Even later werd een schot van Samed Köksal geblokt en twee minuten later was er een grote kans voor Henri Versteeg na een goede aanval waarbij de keeper opnieuw redding kon brengen. Bij de tegenstoot beoordeelde Muilwijk de situatie door ver uit zijn doel te komen en het geluk had dat Heerjansdam hiervan niet profiteerde.

Na 26 minuten kwam GRC verassend op een 0-1 voorsprong toen Ricky Vroon uit een vrije trap vanaf rechts ineens langs doelman Schreuder schoot. Drie minuten later herhaalde hij dat nog een keer vanaf een meter of twintig recht voor het doel en verdween de bal in de linker kruising 0-2. Twee minuten later kreeg Heerjansdam de kans om wat terug te doen toen volgens de goed leidende scheidsrechter Wim Roozeboom Pieter Muilwijk een tegenstander onderuit haalde en hij Heerjansdam een strafschop toe kende. Muilwijk maakte echter zijn fout meer dan goed door de strafschop van Youri van Noort subliem uit de rechter benedenhoek te ranselen.

Twee minuten voor rust kon Heerjansdam tocht alsnog de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Een vrije trap werd in eerste instantie door Muilwijk gestopt maar in de rebound was het Claudio Barros die kon scoren 1-2. Hiermee was de spanning in de wedstrijd weer  volledig terug en moest GRC er rekening mee houden dat de thuisclub na rust alles op alles zouden zetten om gelijk te maken.

En dit gebeurde ook. Heerjansdam begon druk te zetten, maar echte grote kansen kregen zij echter niet. De beste kansen waren voor GRC doordat er meer ruimte ontstond. Zo werd een voorzet van Ous door iedereen gemist en een voorzet van diezelfde Ous werd door de keeper onderschept. Een vrije trap van Wesley v d Oever verdween in de handen van de keeper en een corner van Wesley werd uit de doelmond gekopt. Heerjansdam werd wel wat sterker maar de kansen bleven komen voor GRC.

Met nog een minuut of tien te gaan kreeg de ingevallen Michael v d Oever de kans om de wedstrijd te beslissen toen hij vanaf de middenlijn alleen op doel kon opstomen, echter schoot hij de bal naast. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch nog gelijk toen een afstandsschot van Koen Botterhuis kansloos in de linker benedenhoek verdween 2-2.

Maar het slotakkoord was toch weer voor GRC. Nauwelijks een minuut later kwam GRC weer op voorsprong toen Michael v d Oever de bal doortikte op Ous Traoré en hij de 2-3 kon scoren. In de 93ste minuut kon Michael v d Oever voor de tweede keer vanaf de middenlijn alleen op doel af stevenen. Ditmaal was hij zelfs de keeper al gepasseerd, maar ook deze kans schoot hij in het zij net. Maar gelukkig maakte dit niet meer zoveel uit, want de drie punten waren in de knip. De laatste minuten waren dan niet sprankelend en moest er soms met kunst en vliegwerk de ballen worden weg getrapt, maar het resultaat was heilig. Volgende week wacht thuis Oranje Wit uit Dordrecht.