21 september 2019 14:30

C.J.L.P. Berben

Onbekend

GRC 14 – Heerjansdam 3-5

Vanaf de aftrap was al te zien dat GRC een moeilijke middag tegemoet ging. De gasten begonnen direct met druk te zetten en daar had GRC geen antwoord op. Voor rust leed GRC veel bal verlies en was het spel van de gasten veel verzorgder.

Zij kregen dan ook al vroeg in de wedstrijd enkele kansen. Zo belandde uit een voorzet van rechts het schot van John van Vugt op de lat en schoot even later Ronald Ouwens op de paal. Een minuut later trof Ous Traoré de doelman op zijn weg. In minuut tien werd het dan toch 0-1 toen een afstandsschot van John van Vugt door Pieter Muilwijk verkeerd beoordeeld en tergend over de doellijn verdween.

Door slecht verdedigen werd het na ruim twintig minuten 0-2 door Ronald Ouwens. Nauwelijks een minuut later deed GRC toch wat terug toen Dennis van Es  Ous wegstuurde en hij beheerst de 1-2 binnen kon tikken. Toch was het Heerjansdam die de wedstrijd dicteerde. Een voorzet van Ramon van der Wal werd door Luc Delmee voor open doel gemist.

GRC probeerde toch nog voor rust om op gelijke voet te komen. Zo kreeg Michael v d Oever de kans toen hij door Tijn v d Velden werd diep gestuurd, echter wipte de bal over het doel en werd even later zijn schot door Sander Schreuder gestopt. Op slag van rust ging Pieter Muilwijk opnieuw niet geheel vrij uit. Hij had zeker niet de vorm welke hij de laatste weken vertoond had. Uit een voorzet van rechts kon werd door Ronald Ouwens ongestoord binnen gekopt 1-3.

Na rust paste Piet de Kruif wat omzettingen toe door Marco Strik en Wilco van Rossem te brengen voor Joost Smits en Rick Ruitenberg. Dennis van Es  verhuisde naar de rechts back plaats, waar hij ook altijd veel beter tot zijn recht komt dan op welke andere plaats dan ook.

Het liep dan ook veel beter dan voor rust. Ous kreeg al direct al twee kleine kansjes. Acht minuten na rust kwam GRC goed weg toen Wesley v d Oever de bal op het middenveld  verspeelde en het doelpunt van de Dammers zeer twijfelachtig wegens buitenspel werd geannuleerd. Uit de tegen aanval speelde Ous zich prachtig vrij en gaf af  op Michael v d Oever die de 2-3 achter Sander  Schreuder deponeerde.

Maar lang duurde de pret niet, want drie minuten later bracht Giovanni Smit de marge weer op twee 2-4 die opnieuw kon profiteren van de wanorde in de GRC defensie. Vijf minuten was er toch weer een kans voor GRC om de achterstand te verkleinen toen Michael v d Oever uit een pass van Ricky Vroon de bal over het doel lepelde. Even later kopte Carlo Versteeg liggend op de grond net naast.

In de 83ste minuut leidde bal ver lies van Ous op het middenveld voor het vijfde Heerjansdam doelpunt wat door Youri van Noort simpel achter Pieter Muilwijk kon worden geschoten. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kon GRC toch nog wat terug doen toen op aangeven van Max Opsteeg Ous zijn tweede van de middag kon scoren 3-5.

Al met al een verdiende overwinning voor de Dammers en zat GRC 14  volgende week moeten trachten om zich tegen Oranje Wit te herpakken. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur in Dordrecht.