1e klasse C

9 november 2019 14:30

Onbekend

GRC 14 boekt benauwde zege op Terneuzense Boys

Na de 5-0 nederlaag van vorige week tegen Sliedrecht heeft GRC 14 zich zaterdag tegen Terneuzense Boys kunnen herstellen, al ging dit zeker niet gemakkelijk. Terneuzense Boys had wel wat meer balbezit. Mede door goed keeperswerk van Pieter Muilwijk in de slotfase konden zij de overwinning over de streep trekken.

De eerste mogelijkheid was er in de tweede minuut voor de gasten, echter het schot van de spits ging over het doel. Een minuut later waren zij opnieuw gevaarlijk toen Wouter Duvekot doorbraak en de bal nog net tot een corner kon worden verwerkt. Uit deze corner kopte Ewoud van Troost over.

Na een klein kwartier verdween een schot van Ous Traoré buitenkant kruising en een corner van Ricky Vroon kon door doelman Antonie Notte opnieuw tot corner worden getikt. Even later pakte de keeper ook een vrije trap van Ricky Vroon. Een schot van Wouter Duvekot en een vrije trap van Bart Gort werden uitstekend door Pieter Muilwijk gestopt.

Na ruim een half uur dacht heel Terneuzen dat de bal die onderkant lat weer terug in het veld sprong de doellijn had gepasseerd, echter scheidsrechter van de Rest die vlak bij stond, oordeelde van niet. Ous die door Michael v d Oever diep was gestuurd  zag zijn voorzet worden onderschept. Een schot van Dennis van Es ging huizenhoog over.

Toch kwam GRC 14 een beetje tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong na een goede aanval die via Ous en Wilco van Rossem bij Ricky Vroon terecht kwam  die fraai scoorde. Tot slot stopte doelman Notte een vrije trap van Michael v d Oever subliem  in de linker benedenhoek.

In de tweede helft gingen de gasten gelijk op zoek naar de gelijkmaker maar was er toch gelijk na rust de eerste mogelijkheid voor GRC toen uit een corner van Ricky Vroon de bal door een verdediger van de lijn werd gehaald. De volgend tien minuten moest GRC verder terug en kwamen er mogelijkheden voor de gasten. Een voorzet van Wouter Duvekot belandde boven op de deklat en kopte Douwe Zeegers een corner van Miroslav Peric over.

Schoten van Wouter Duvekot en Justin van Rossem gingen voorlangs en over. Aan de andere kant kopte Wilco van Rossem een voorzet van Wesley van den Oever naast. Nauwelijks een minuut later werd het 2-0 door Michael v d Oever op aangeven van Wilco v Rossem. Na een combinatie van Michael v d Oever en Ous schoot Wilco v Rossem naast.

Hierna kreeg GRC het erg moeilijk een moesten ver terug. Schoten van Bart van Fraeyenhove en Wouter Duvekot werden subliem gestopt door Pieter Muilwijk. Maar met nog zeventien minuten op de klok werd Terneuzense Boys een onterechte strafschop toegekend toen Tijn van der Velden een duw in de rug kreeg en al struikelend de bal met de hand raakte. De toegekende strafschop werd door Miroslav Peric benut 2-1.

Door deze treffer beloofde het nog een heet kwartiertje te worden. Terneuzen bleef aandringen, maar door goed keeperswerk van Pieter Muilwijk kon GRC 14 stand houden en kreeg  nog een grote kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien toen Ous voor open doel een voorzet van Ricky Vroon over schoot. Rest nog te vermelden dat Henri Versteeg na een jaar blessure leed onder luid applaus twaalf minuten voor tijd zijn rentree kon maken.
Volgende week is geen competitie en over twee weken staat de moeilijke uit wedstrijd tegen Montfoort SV19 op het programma.