Groep 1 L054

7 september 2019 17:00

Onbekend

GRC 14 uitgeschakeld voor de beker

Na twee wedstrijden is GRC 14 al uitgeschakeld voor de beker. Na het verlies van vorige week tegen Woudrichem werd er zaterdag met 2-1 verloren van 2e klasser Helvoirt. GRC speelde ook vandaag weer met veel invallers en zag daarnaast ook drie spelers met rood vertrekken. Tot de blessure tijd was het uiterst sportieve wedstrijd. In blessuretijd maakte Michael v d Oever voor Helvoirt doel een overtreding waarna er wat tumult ontstond waarna scheidsrechter van der Rest beide broers v d Oever de rode kaart toonde. Na afloop ging Ous Traoré verhaal halen bij de scheidsrechter waarop ook hij rood kreeg.

Voor rust een gelijk opgaande wedstrijd en kreeg GRC al snel een paar goede kansen. In minuut een verspeelde een Helvoirt verdediger de bal aan Michael v d Oever die echter voorlangs schoot. Even later schoot hij naast evenals Sem van der Stelt.

Na ruim een kwartier was er een ongelukkig moment van Tjeerd Bron die uit een voorzet van rechts de bal achter Pieter Muilwijk werkte 1-0. Even later verdween een vrije trap van Luke v d Bruggen rakelings over het doel. Na een klein half uur kon Tjeerd Bron bijna zijn fout goed maken, echter uit een corner van rechts kopte hij de bal rakelings over het doel. Op slag van rust had GRC geluk dat het schot van Stijn van Gils via de lat over het doel verdween.

Na rust mocht GRC Pieter Muilwijk dankbaar zijn omdat hij met enkele fantastische reddingen een grotere achterstand kon voorkomen. Eerst stopte hij twee schoten van Menno van Hattum subliem en twee minuten later belette hij Collin v d Bergh het scoren toen hij vrij voor hem opdook. Weer vijf minuten later stortte hij zich voor de voeten van Menno van Hattum.

Het enige wat GRC hier tegenover stelde was een schot van Michael v d Oever wat door de keeper werd gepakt en een schot van Bryan Tamerus welk over ging. In minuut 66 was Muilwijk dan toch kansloos bij een vrije trap van Mart v d Sande die door Menno van Hattum werd binnen gekopt 2-0.

Schoten van Collin v d Bergh en Menno van Hattum konden nog wel onschadelijk worden gemaakt. Met nog een minuut of twintig op de klok probeerde GRC toch nog de bakens te verzetten. Een kopbal van Dennis van Es uit een voorzet van Michael v d Oever ging net naast. Even later was het wel raak toen Wilco van Rossem op de paal schoot en de terug springende bal door Michael v d Oever werd binnen geschoten 2-1.

Aan de andere kant bracht Pieter Muilwijk met voet redding op een inzet van Mart v d Sande. De laatste tien minuten ging GRC op zoek naar de gelijkmaker. Zo schoor Ous Traoré uit een voorzet van Michael v d Oever over en kopte hij even later uit een corner van links eveneens over en kopte Tjeerd Bron uit een vrije trap eveneens over het doel.

Hierna brak de blessure tijd aan met het reeds eerder genoemde resultaat en is het maar te hopen dat de bank met geblesseerde volgende zaterdag wat leeg loopt, want met ook nog eens drie schorsingen zal het moeilijk worden om tegen Rijen nog een representatief elftal op de been te krijgen. Ook deze wedstrijd beging zaterdag in Rijen om 17.00 uur.