Accommodatie

Onbekend

GRC 14 strijdend ten onder

GRC heeft het zaterdag niet kunnen bolwerken tegen ARC uit Alphen aan de Rijn. Na de geweldige eindsprint in de reguliere competitie konden zij zaterdag proberen om het onverwachte toetje te verzilveren.ARC dat in de 1ekl A als tweede was geëindigd was toch een maatje te groot. Vooral hun rechterflank bezorgde veel voor problemen bij GRC. Maar door de enorme werklust kon de schade beperkt gehouden worden.

Vanaf het begin was al te zien dat GRC een moeilijke middag tegemoet zou gaan, al was de eerste kans toch voor GRC. In de vijfde minuut moest doelman Aäron Balk aan de bak om Ousmane Traoré van het scoren af te houden en drie minuten later moest hij gestrekt naar de rechter hoek om met de vuisten een goed genomen vrije trap van Kenneth Hoeke onschadelijk te maken.

Na een klein kwartier kwam de thuisclub op voorsprong toen bij een voorzet van uitblinker Huib Oversloot de bal werd binnen gekopt door de vrij gelaten Jeroen Borsboom 1-0. ARC ging op zoek naar meer en kreeg daarbij ook kansen. Zo ging een schot van Lionel Frederik net naast en moest Dennis Mijdam alles uit de kast halen om een voorzet van Cas Knoester die door Jeroen Borsboom met de hak op de vuisten van Mijdam belandde

Het was dan ook wachten op de 2-0. Maar reddingen van Dennis Mijdam en missen van kansen stonden dit in de weg. Kansen waren er voor Jeroen Borsboom, Coen de Groot en Lionel Frederik maar werden of gestopt of gingen over en naast.

Na rust gaf GRC wel wat meer druk naar voren, maar waren in de beginfase toch de eerste kansjes voor ARC. Net na rust twijfelde Mijdam bij een vrije trap en ging de bal gelukkig voor hem voorlangs. Tien minuten na rust werd de stand door GRC toch gelijk getrokken toen een mooie aanval via Ricky Vroon en Wesley v d Oever  de bal bij Ousmane Traoré kwam en hij simpel de bal kon binnen schieten 1-1.

Lang duurde deze vreugde niet, want drie minuten later werd het al 2-1 toen een mooie aanval over rechts Lionel Frederik kon scoren. Maar GRC gaf niet op en probeerde met een enorme inzet opnieuw langs zij te komen. En dit lukte bijna toen op aangeven van Michael v d Oever de doelman op tijd kon ingrijpen alvorens Samed Köksal kon binnen schieten

Hierna golfde het spel op en neer en kwamen er aan beide zijde mogelijk heden . Een schot van Huib Oversloot spatte op de paal uiteen en kopte Coen de Groot over. Aan de andere kant werd het schot van Kenneth Hoeke gestopt evenals de kopbal van Kennith Kops uit een voorzet van Michael v d Oever. De laatste tien minuten waren voor ARC met een viertal kansen die niet werden benut en door goed keepers werk van Dennis Mijdam.

Zo eindigde een toch nog wel mooi seizoen en kan iedereen gaan genieten van een wel verdiende vakantie, al zullen misschien een paar spelers nog met het tweede elftal meegaan naar Streefkerk om te strijden voor handhaving in de reserve Hoofdklasse.