E.D.E. (Eddy) van Yren

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 behaald met veel strijd een punt bij Oranje Wit

Een strijdlustig GRC behaalde uit bij Oranje Wit een gelijkspel, al had de volle winst er zeker in gezeten. Door twee onnodige tegen doelpunten werd het uiteindelijk 2-2. Al moet gezegd worden dat Oranje Wit vanaf minuut 36 met 10 man verder moest spelen omdat Remco van den Burgh na een slaande beweging naar Dennis van Es van scheidsrechter Eddy van Yren terecht de rode kaart werd voor gehouden.

Oranje Wit kwam al vroeg op voorsprong toen Tijn van der Velden in de zesde minuut Christiaan Perrier over het hoofd zag en simpel op doel af kon stevenen en simpel Dennis Mijdam kon passeren 1-0. Het krachtsverschil was miniem en GRC probeerde met hard werken zo snel mogelijk weer op gelijke voet te komen. Zo ging een schot van Wesley van den Oever net naast. Maar in de 17e minuut was het wel raak voor Wesley van den Oever. Na een combinatie met broer Michael en neef Dennis van Es schoot hij de verdiende gelijkmaker binnen 1-1.

Het spel bleef op en neer gaan. In minuut 22 kon Mijdam redding brengen bij een kans van Christiaan Perrier en een kopbal van Robert Versteeg verdween naast de paal. Na ruim een half uur kwam GRC opnieuw op achterstand toen Joost Smits een onnodige overtreding maakte binnen de zestien en de bal op de stip ging. Christiaan Perrier maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde onberispelijk zijn tweede van de middag 2-1.

Drie minuten kwam Oranje Wit zoals gezegd met tien man te staan en nam GRC het heft in handen. Zo verdween een vrije trap van Ricky Vroon net naast en redde doelman Jesper Harmans bij een kopbal van Dennis van Es met zijn vingertoppen. Op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor Dennis van Es uit een voorzet van Ricky Vroon, maar hij raakte de bal niet goed en zijn schot ging naast. Na rust gooide GRC veel strijd in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijk maker.

Een kopbal van Tjeerd Bron ging naast en een schot van Dennis van Es uit een voorzet van Michael van den Oever verdween in de handen van de keeper. Schoten van Wesley v d Oever en Tjeerd Bron gingen naast en Tijn van der Velden kopte uit een corner rakelings over. Maar twintig minuten voor tijd kreeg GRC toch loon naar werken toen Michael van den Oever een voorzet van Dennis van Es binnen kopte 2-2.

GRC voelde dat er meer te halen was dan een punt en kregen hier ook de kansen voor. Uit een vrije trap van Wesley v d Oever kopte broer Michael over en een afstandsschot van Kenneth Hoeke werd door de keeper gestopt. Grootste kansen kwamen er in de laatste vijf minuten. De eerste kans was er voor Samed Köksal uit een voorzet van Ousmane Traoré. De volgende kans was voor Ousmane zelf op aangeven van Tjeerd Bron. Beide kansen verdwenen aan de verkeerde kant van de paal. Tenslotte schoot Dennis van Es hoog over op aangeven van Ousmane Traoré. Waarschijnlijk zal Oranje Wit het meest tevreden zijn met deze uitslag en zat er voor GRC zeker meer in dan een punt.

Volgende is er een inhaalprogramma en zaterdag 6 april staat er een zeer belangrijke wedstrijd thuis op het programma tegen VVGZ.