1e klasse C

19 januari 2019 14:30

Onbekend

Flitsende start van GRC 14 in 2019

Een hard werkend en goed spelend GRC 14 is in het nieuwe jaar begonnen met een ruime overwinning op Oranje Wit. Net terug van een trainingskamp in Benidorm lieten de mannen van Piet de Kruif zien dat zij zo spoedig mogelijk willen vertrekken uit de gevaren zône.

In de beginfase was Oranje Wit wel wat beter, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam GRC steeds beter in haar spel. De eerste mogelijkheid was er voor de gasten. Een corner van Angelo Leendertse werd door Danny van Valen over geschoten en in diezelfde minuut kon Christiaan Perrier de bal niet goed onder controle krijgen en verdween de bal naast het doel.

De eerste mogelijk voor GRC was er in de 17e minuut toen uitblinker Ousmane Traore door brak maar helaas strandde op een verdediger. Twee minuten later liep het voor GRC goed af toen Dennis Mijdam mis taste en de kans door Damien Muller werd naast geschoten. Twee minuten herstelde Mijdam zijn foutje door een prima redding op een schot van Mike Langerak.

Na 23 minuten scoorde Robert Versteeg . Hij benutte hij een corner van links voor Oranje Wit   de 0-1. Op dat moment was dit zeker niet onverdiend. Maar lang  konden de gasten niet van hun voorsprong genieten, want vanaf de aftrap werd Ousmane Traore bij een voorzet van Michael van den Oever geheel vrij gelaten en simpel de 1-1 op het bord kon zetten.

Na een half uur scoorde Robert Versteeg van Oranje Wit voor  de tweede keer. Ditmaal  schoot hij een voorzet van Michael van den Oever achter zijn eigen doelman Jesper Harmans. GRC 14 wilde meer. Zo schoot Wesley v d Oever een vrije trap rakelings over en speelde Dennis van Es de bal iets te ver voor hem uit op aangeven van Wilco van Rossem.

Twee minuten voor rust kwam Oranje Wit weer op gelijke hoogte toen uit een corner van rechts de bal eerst op de lat belandde en in de rebound door invaller Anthony Fortes Furtado werd binnen geschoten 2-2. Maar twee minuten later scoorde GRC voor de derde keer toen Ousmane Traore door de Oranje Wit verdediging soleerde en uit een onmogelijk lijkende hoek kon inschieten 3-2.

Vijf minuten na rust schoot Michael v d Oever een mooie kans op de keeper en verdween een kopbal van Dennis van Es over de lat. Maar in de 56e minuut was het wel raak toen Ousmane Traore de bal diep speelde op Dennis van Es die keurig de 4-2 kon binnen schieten.

Drie minuten later had Ousmane Traore zijn derde kunnen maken op aangeven van Michael v d Oever, echter de doelman kon nog net redding brengen. Uit een uitstekende aanval over diverse schijven kon Dennis van Es zijn tweede doelpunt scoren en hiermee zijn eerste ster binnen halen bij Voetbal Nederland Live uitslagen omdat dit zijn 25ste doelpunt was.

In de 66ste minuut deed Oranje Wit wat terug in de persoon van Jay Brand die vanaf een meter of twintig met een loeiharde volley de 5-3 scoorde. Oranje Wit ging wat  meer druk zetten, maar het was GRC 14 dat een minuut of tien voor het einde de wedstrijd definitief op slot gooide toen Ousmane een diepe bal van Wilco van Rossem beheerst afrondde en hiermee zijn hattrick voltooide 6-3.

Oranje Wit probeerde de stand nog wel een beter aanzien te geven, maar verder dan een schot van Arto Dielhof, welk door Dennis Mijdam kon worden gestopt, kwam het echter niet. Vijf minuten voor tijd kon Ousmane Traore opnieuw doorbreken en had zijn vierde doelpunt op zijn schoen, maar zijn schot ging helaas rakelings naast. Met deze uitslag is GRC 14 goed aan de tweede seizoenshelft begonnen en zal het zaterdag a.s. moeten laten dat dit niet een eenmalige uitschieter is als het op bezoek gaat bij SVL in Langebroek.